Новина от категория Холивуд
Архив на публикациите

Чък Норис още е във форма на 83

Карлос Рей Чък Норис е роден на 10 март 1940 г. в Раян, Оклахома. Баща му е алкохолик и често отсъства от дома. Чък и двамата му по-малки братя са отгледани от майка им Уилма.
Норис се присъединява към военновъздушните сили на САЩ през 1958 г. и след това е изпратен в база в Южна Корея, където започва да тренира корейското бойно изкуство Tang Soo Do. Когато се завръща в САЩ през 1962 г., той отваря няколко школи по карате. Шест пъти е световен шампион в този спорт, а през 1972 г. среща Брус Лий, с когото участва във филма "Пътя на дракона".
По-късно Норис се записва на уроци по актьорско майсторство и е най-известен с ролята на Кордел Уокър в сериала "Уокър, тексаският рейнджър".
Но в историята на поп културата Норис е познат и с нещо друго - известните „Chuck Norris facts, сатирични „факти“ за него, които се превръщат в интернет феномен. Това, разбира се, са абсурдни преувеличения за неговата сила, способности и мъжественост. „Chuck Norris facts“ се появяват във форумите на страницата „Нещо ужасно“ през 2005 г. В тези форуми потребителите първо правят подобно нещо за актьора Вин Дизел, но след като Конан О'Брайън разказва няколко шеги за Чък Норис, т.е. Уокър, тексаският рейнджър, в шоуто си, потребителите на форума приемат Чък Норис като новата им тема.
А какво казва самият Норис за това? В публикацията си на официалния уебсайт актьорът признава, че някои от шегите са наистина смешни и че се опитва да не приема нито една от тях лично. Той също така добавя, че се надява тези грешни факти да накарат хората да потърсят истински неща за него.
А има ли любим "факт" за себе си? Разбира се! Ето любимият виц на актьора: „Хората искаха да поставят лицето на Чък Норис на планината Ръшмор, но камъкът не беше достатъчно здрав за брадичката му.“труд

Публикувана на
20 Март 2023 година