Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Проговори бременната лекарка, обвинена в трафик на мигранти

Бременната лекарка от Пловдив, обвинена в трафик на мигранти, е обжалвала наложената ѝ парична гаранция в размер на 5000 лева, съобщи адвокатът ѝ Николай Стоянов, цитиран от БНТ.
Очаква се съдът служебно да се произнесе по мярката, но защитникът все още няма информация за решението на магистратите.
Самата д-р Ирена Персенска отхвърли всички обвинения към нея и категорично отрече да е участвала в трафик на мигранти.
Тя опроверга информацията, огласена от МВР, че е разследвана за шофиране под въздействието на наркотични вещества.
"Не съм употребявала наркотици, никога не съм спирана, никога не са ме проверявали за наркотици, никога не съм ползвала наркотици", каза лекарката пред БНТ.
"Просто безпочвено изказване на министър, непроверено", твърди тя.
"Аз съм готова в София в лаборатория, която той каже, да бъда тествана за всякакъв вид наркотици, ще потърся по-нататък правата си по някакъв начин за такива нелепи обвинения, уронване на престижа ми като лекар, на името на фамилията ми като лекар, неподходящо изказване, непроверено", добави д-р Персенска.
Бременната в осмия месец лекарка е сред тримата обвинени по случая, заловени в Хасковско, че превозват мигранти. Тя беше задържана заедно с приятеля й, военен от авиацията, както и 25-годишен работник в завод.
Д-р Персенска от самото начало отрича да е замесена и обясни, че е пътувала до Хасково, когато е била спряна от полицията, но в автомобила й не е имало сирийци. Персенска твърдеше, че дори не е ходила до границата и че всичко това е скалъпено.
От МВР потвърдиха, че соченият за спътник на жената в колата с мигрантите - 25-годишният Георги Божиков, действително е бил обявен за издирване в понеделник в РУ на село Труд, три дни след ареста му.

Публикувана на
20 Март 2023 година