Новина от категория България
Архив на публикациите

"Какво ви дадоха те? Едно нещичко ми кажете и си тръгвам"

Нека поканим д-р Дариткова първо. Това е единственият човек, който съм канил за минитър и ми е отказал. Искаше да си дойде в Смолян и да си работи. Дълъг е списъка с правене на министри. Само заради това заслужаваш уважение. Крайно време е ГЕРБ да го управляват жени. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред симпатизанти на партията в Смолян.
Той покани бившата депутатка и председател на парламентарната група на партията д-р Даниела Дариткова да се включи към делегацията, която представя ГЕРБ в града.
Подигравате ме, че от джипката раздавахме пари. Давахме за училища, детски градини и вие ги ползвахте. Къде са те сега? Какво ви дадоха? Едно нещичко ми кажете и си тръгвам. Еми, като няма, какво чакаме на втори? Нямането да стане повече "няма". Имането е поне три пъти по-хубаво от нямането", заяви още Борисов. "От едната страна война - страхотно напрежение в света, падат банки, но Щатите имат държвен резерв, печатат долари и казват, че ще подкрепят всички. У нас когато паднат банки, лихвите отиват в небесата. Асен Василев каза, че сте забогатели. Тяхната клика са по-добре със сигурност. Само се снимат как тичат по парковете. Все едно на втори ще имаме състезание по лека атлетика. В тия моменти съжалявам за Цветанов, защото щяхме да имаме много силен кадър", пошегува се лидерът на ГЕРБ.
Той припомни, че Асен Василев досега три пъти е правил бюджет.
"Има една приказва - "три пъти го режем, а то късо, та късо". Реже и все не им стига. И сега гласят да вдигат данъците", заяви Борисов.
"Сложно ми е да обещавам, защото две години е много време, не може да си измиеш очите, все едно се будиш от кошмар. Сега трябва да се оправят финансите, да се оправят дефицитите, за да тръгнем към Еврозоната. Не знам коко воля ще има народът това да го изтърпи. След Станишев стягахме колана, след Орешарски пак, айде, после дойде вдигнатият юмрук. Сега тези ДБ-та стенат и говорят за Еврозона. Благодарение на техните протести, на няколко хиляди човека, не сме в Еврозоната. Тези, които най-викаха и мякаха, носдиха ковчези, но народът не им даде и един процент. И единственото, което им остана е да ме анализират мен. Излиза Бабикян, излиза Хаджигенов да ми дават оценка, а народът не им даде и един процент", каза още Борисов.
Той разкри, че трябва да се изтеглят още 10 млрд. дълг, за да бъде покрит бюджета.

Публикувана на
20 Март 2023 година