Архив на публикациите

Веднъж седмично

Група учени от Дъблин са решили да проверят кога човек може да получи най-голямо удоволствие от секса. В случая не говорим за оргазъм, а по-скоро на каква възраст сексът е най-приятен. Учените са категорични, че може да се изненадате, но резултатите сочат именно тези цифри. Те подчертават обаче, че възрастта е различна за мъжете и жените.

Дамите достигат своя сексуален връх на 26 години, докато при мъжете това се случва на 32 години.
За много хора изглежда обезкуражаващо, защото излиза, че според проучването вече са минали своя апогей на удоволствието.
"Сексът става все по-хубав и колкото повече го практикувате", категорична е пък сексоложка. Според нея той трябва да бъде забавление във всеки етап от живота на човек.
"Не трябва да спирате да го практикувате, само защото сте на 65 години", казва още тя.
Пукнатини в интимните отношенията се появяват, ако партньорите правят секс по-малко от веднъж седмично. Такива данни посочи американската секс терапевтка Бет Шева Маркъс въз основа на собствената й практика. Тя смята, че различните двойки могат да имат различни представи за минималното и нормално количество секс.
Средно за партньорите е достатъчно да правят любов веднъж седмично, за да се почувстват щастливи. Ако интимността се случва дори по-рядко, добротата напуска отношенията, появяват се раздразнение и дискомфорт.
Маркъс съветва двойките да не оставят ситуацията да се развива и съзнателно да планирате графика на сексуалната активност.

Публикувана на
22 Март 2023 година