Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Жена е държана под ключ в дом за възрастни

Жена твърди, че майка ѝ е държана заключена, без храна и достъп до тоалетна. Решила да я посети изненадващо, а в дома освен охраната, не открила никого от персонала. Собственикът на социалното заведение отхвърля обвиненията и има своя версия за случилото се, предаде "Нова".
Емилияна Стойнева – жената, която сигнализира за лоши условия в Дома, настанява майка си на 5 март. В Деня на жената решава да я поздрави лично и я посещава. Казва, че заварила само един пазач, който просел цигари пред социалното заведение. Нямало други служители.
„Тя беше в абсолютно безпомощно състояние. Беше се завила. Видях кофа, пълна с урина”, каза Емилияна Стойнева като допълни, че в дните, в които майка ѝ е била настанена в Дома, тя не е била обгрижвана. По думите ѝ – дори не е била преобличана.
Собственикът на Дома за възрастни хора подчерта, че възрастната жена е в дементно състояние и не можело да ѝ се има доверие. Това била и причината да бъде държана под ключ. Димитър Алексиев твърди, че това била моментна мярка с цел сигурността на пациентката.
„Тя се съблича, налита на другите пациенти на бой, сваля си памперса, тръгва да бърка в кухнята”, коментира той. По думите на Алексиев възрастната жена сама се преобличала многократно. Той заяви, че кофата, за която дъщерята твърди, че била пълна с урина, била забравена от служители, след като мили пода. Собственикът на Дома подчерта, че всички близки на пациенти имат достъп до онлайн камери, показващи в реално време какво се случва в социалната институция.

Публикувана на
22 Март 2023 година