Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Разчистват Пловдив след урагана

Разчистването на Пловдив от последствията от силния ураганен вятър продължава и днес. През последното денонощие екипите на РДПБЗН Пловдив са реагирали на 64 сигнала за произшествия. И към този час продължават да постъпват нови съобщения по които работят повече от 30 пожарникари и спасители.
Паднали дървета и клони върху автомобили и пътното платно, висящи ламарини, неукрепени билбордове и информационни табели- са само част от подадените сигнали по които служителите на пожарна и спасители от сектор СОД работят.
Под напора на вятъра дървета са се стоварили върху паркирани автомобили като част от тях са смазани от тежестта им. Сигналите за щети от този тип са близо 44. Пловдивска област и днес е сред 8-те в страната, за които е обявен оранжев код.
Само през последните три часа от сутринта, сигналите за произшествия са повече от 30. Напомняме на гражданите да бъдат внимателни, защото силният вятър ще продължи през целия ден.
Пешеходците добре да подбират маршрутите си на придвижване по тротоарите, а собствениците на жилища да обезопасят своите балкони от падащи предмети.
Препоръчваме строителните фирми да прегледат и обезопасят оградите и скелетата на своите обекти, а търговските фирми - рекламно-информационните си елементи. Към водачите на МПС – съветът ни е да не паркират под дървета. Екипите на пожарната продължават да работят и в този час.

Публикувана на
28 Март 2023 година