Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

В болница поискаха 4600 лв. от пенсионера, затиснат от дърво по време на урагана

Пенсионерът, който беше затиснат от паднало дърво, е бил опериран, разказа пред Нова тв съпругата му Мариана Генчева.
67-годишният мъж пострада на ул. „Петър Шилев” в район „Северен”. Той се е движел по тротоара, когато върху него се стоварило голямо дърво и го затиснало. Екип на „Спешна помощ" го е извадил.

Пострадали са и двата му крака. За операцията на единия са поискани 2700 лева, за операцията на другия – 1800 лева, разказа пред Нова тв съпругата му.
„Платих към 4500-4600 лева. Нищо не ми обясниха”, оплака се Генчева. Тя взела пари назаем.
Обвинява за случая общината и заяви, че ще си търси правата по съдебен път. Твърди, че е имало жалби, че дървото е опасно, но не е било премахнато.
Веселин Козарев, директор на общинското предприятие „Градини и паркове”, заяви, че не са имали сигнали за това дърво.
„Нямаме подадени сигнали, нито заповед от районния кмет за това дърво. Ние работим само със заповеди, не можем да режем дървета без заповед”, каза общинарят.
Засега не е ясно за какво от болницата са поискали от пострадалия такава огромна сума.
Тв водещият Виктор Николаев остана възмутен, след като разбра, че 67-годишният мъж, върху който падна дърво в Пловдив, ще трябва да плати 4500 лева, за да му спасят с операция двата крака.
"Каква е тази сума, екстра ли е, медицинско пособие ли е, за да платиш, за да запазиш краката си. Страшно безобразие за тези, които безхаберно управляват града. Банална история, какво отношение имат тези власти към живеещите в града. От години наред имаме най-голямото доплащане за тези медицински помощи. За да си спасиш краката, ти отрязват образно казано главата. Чувал съм и по-лоши примери, а понеже този случай беше конкретен и огласен, надяваме се на проверка или на реакция за конкретния мъж“, каза Виктор Николаев.
Ти, знаеш ли, аз наскоро разбрах колко струва операция на тумор в мозъка. 7000 лева в софийска болница и понеже аз реагирах, става дума за мои приятели, реагирах, че това са страшно много пари, те ми казаха, че във Варна им поискали 10 000 лева, допълни Мирослава Иванова.

Публикувана на
29 Март 2023 година