Новина от категория България
Архив на публикациите

Синът-изверг, убил баща си, скачал върху гърдите му

Най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ получи 27-годишният Ангел Георгиев, обвиняем за убийството на 71-годишния си баща. Тя му бе наложена от съдия Стратимир Димитров от Окръжен съд – Хасково днес, пише Haskovo.NET.
На 23 март 2023 г. между двамата мъже възникнал битов скандал в дома им на булевард „3-ти март“ в Димитровград.
Според запознати, те се скарали, тъй като синът искал пари от баща си Димитър. При спречкването младият мъж нанесъл побой на татко си, който същия ден бил настанен за лечение в болница, където починал на 26 март.
При разглеждане на мярката за неотклонение на Ангел стана ясно, че той е нанесъл удари по лицето и тялото на татко си. Възможният механизъм на увреждане е скачане с крака върху тялото, което е довело до пречупване на гръбначния стълб и последвала смърт.
Пред разследващите заявил, че не си спомня, въпреки че след нанесения побой е разказал на близките си и дори сам отишъл в полицията.
Защитникът на обвиняемия – адвокат Ангел Ангелов поиска клиентът му да бъде пуснат под домашен арест. Юристът представи медицински документи пред съда и обясни, че обвиняемият е болен и поиска да се назначи съдебно-медицинска експертиза, която да установи дали здравословното му състояние няма да се утежни в ареста.
Обвиняемият заяви, че има възпаление на половите органи и получавал силни болки. Дори ходел за лечение и изследвания в Германия, където живеела и 19-годишната му приятелка.
В крайна сметка съдия Димитров отхвърли искането на този етап, тъй като прецени, че от представените медицински документи става ясно, че заболяването не е животозастрашаващо.
Пред съда обвиняемият Ангел се разплака няколко пъти. Заяви, че винаги искал добро за семейството си. Имал мечти и искал да върви напред. Не бил лош човек и винаги помагал на хората. „Обичам баща си. Нямам такива намерения“, каза синът.лупа

Публикувана на
29 Март 2023 година