Новина от категория България
Архив на публикациите

Скандалният шеф на фонд „Култура“ сменял подлогите на Ламбо

Шефът на Национален фонд „Култура“ (НФК) Сава Драгунчев стана вчера обект на пикантната клюка, че се подвизава с профил "Кралицата" в една от популярните гей мрежи за поръчков екстремен секс - нещо, в което по принцип няма нищо укоримо - всеки е свободен да прави каквото си иска с тялото си и с упражняването на сексуалните си вкусове. Твърдението направи журналистът и фотограф Виктор Димчев, без да уточни как е достигнал до профила на Савата в гей мрежата.
45-годишният Драгунчев е твърде слабо познат като актьор на родната публика, макар да е завършил класа на проф. Стефан Данаилов в НАТФИЗ преди близо две десетилетия. Нещо повече, двамата са свързвани от силна дружба, а Сава е един от хората, които се грижат за останалия без роднини Ламбо на смъртния му одър.
"Не знам кралица ли е, принцеса ли, но Савата е много състрадателно и добро момче. Всеки ден ходеше да види Ламбо след операцията на тазобедрената става, която го прикова на инвалиден стол. Не се притесняваше да помага в домакинската работа, да сменя подлоги дори", заяви колега на Драгунчев от последния клас на Мастера.
Самият шеф на НФК споделя пред отбрана публика, че именно Данаилов го е измъкнал от тежка емоционална дупка преди много години, свързана с нещастна еднополова любов с известно име от арт гилдията, което ще запазим в тайна.
„Мисля, че любимата му роля беше да бъде наш учител. Тези над 200 души, които той поведе през театъра, са доказателство за това, че най-любимото му нещо в тоя живот беше да бъде сред млади хора, да ги дарява с безгранична любов и от тази любов той се хранеше. Това е най-важната му роля. Поколения български артисти ще бъдат по сцените и по екраните благодарение на него", с тези думи Сава се сбогува с Ламбо през 2019-а.лупа

Публикувана на
30 Март 2023 година