Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Пловдивчанка уби гаджето си, обидил я, че има малки гърди

„Намерих си по-хубава жена!“- С тези думи убитият Божан Иванов докарал до пристъп на ярост своята приятелка Красимира, след което тя го умъртвила. Това стана ясно от думите на защитника на подсъдимата в съдебната зала. Когато тя грабнала гира от терасата пък, й подвикнал: "С тези малки гърди ли ще тренираш?".
От държавното обвинение припомниха жестоката хронология на събитията, свързани с убийството. Предния ден Красимира поискала Божан да дойде при нея, но той заявил, че има настинка и че не може. Обещал й да дойде на следващата сутрин. Тя обаче го обвинила, че ще се среща с друга жена.
На следващата сутрин видимо се разтроила, че Божан още го няма, както е обещал. Той пристигнал в нейното жилище малко по-късно. След скандал, тя излиза на терасата, след което се връща с гира с тегло 2,5 килограма. Минава зад него и му нанася удар в главата. Следва втори - в лявото слепоочие, а после още минимум два удара. В този момент Божан все още бил жив, но в агония. Това принудило Красимира да се подсигури.
Притиснала с ръце носа и устата му. Явно преценила, че още има шанс да оцелее, затова захлупила главата му с найлонова торба. За финал решила да изгори тялото, с надеждата, че ще изчезне всяка една следа.
Завлякла тялото в банята, след което го заляла със запалителна течност. Димът притеснил съседите от горните етажи на блока и те я потърсили. Пред тях заявила, че без да иска подпалила хавлия и че всичко вече е загасено. Започнала да заличава следите, изчистила апартамента с препарати, след което започнала да изхвърля част от доказателствата в контейнери и шахти.
Впоследствие се свързвала с отец от храм "Св. Марина" в Пловдив, пред когото признала за убийството. Разкаяла се пред него и посочила, че била малтретирана. Свещеникът подал сигнал в полицията, чувайки жестоката история. Експертизата сочи, че е била психично здрава по време на убийството, показала е решимост в нанасянето на ударите, демонстрирала е безчувственост, посочи прокурорът в пледоарията си. Чувайки подробното описание на убийството, родителите на Божан, които бяха в залата, се разплакаха. Както прокурорът, така и те поискаха най-тежкото наказание, а то в случая е доживотен затвор.
"В показанията си Красимира сочи за брутални извращения с нея от страна на Божан, но това е била защитна версия, за да оправдае убийството, за да търси мотиви. Тя е искала да властва над Божан Иванов, сочи експертизата. Ситуацията и причините, които Красимира сочи, не съответстват на жестокостта", подчерта прокурорът.
В залата стана ясно, че Красимира не е имала функционален телефон. За да се свърже с Божан, използвала места с безплатна мрежа, като по спирките на градския транспорт допреди година.
На 10 години Красимира останала без майка, после се грижи за онкоболния си баща, който издъхва в ръцете й. Всичко това определено е повлияло на психиката и поведението й, смятат от обвинението. Прокурорът посочи, че след смъртта на родителите й и настъпилата изолация от двете й по-големи сестри, Красимира е видяла в лицето на Божан някакъв спасител, човек, който да се грижи за нея и да изпълнява всяко нейно желание.
"Фактологията е наистина драматична и рядко се случва да чуем и видим такива неща, въпреки големия ни опит", каза защитникът на роднините на Божан адв. Божков.
"Нормалната човешка логика не може да приеме такова деяние без мотив", подчерта той.
По думите му, Красимира постоянно е обиждала Божан, казвала му, че е грозен, че е циганин, че не ли е да понася него и родителите му, че изпитва погнса към тях. А тя го ползвала само като банкомат - за плащане на сметки, тъй като била безработна.
"Като се върна на хронологията, се ужасявам. Това го има само във филмите за мафията", отсече адв. Божков, който също поиска най-тежкото наказание.
"Няма какво да бъде мехлем за раните на близките, освен едно сурово наказание. И това наказание няма да я поправи като липност, но поне да не бъде между хората и да им вреди с поведението си", каза още той.
Адв. Василев, който защитава Красимира представи малко по-различна картина на отношенията й с Божан. По думите му младежът употребявал наркотици и алкохол. В деня на убийството също - експертизата показала наличие на алкохол и амфетамини.
"С поведението си Божан е предизвикал Красимира. Сам се е докарал до състояние да не може да се противопостави. Божан я е тормозил психически и физически. Непрекъснато й внушавал, че познава всички в полицията. Също я плашил, че скрил дрога в къщата й и че всеки момент може да звънне на полицията и да я арестуват. Преди да се запознае с Божан, Красимира е водила нормален живот", обясни защитникът и посочи, че нанесените смъртоносни удари не са от жестокост, а от страх от личността на самия Божан. Изтъкна, че без нейното съдействие, разследването е щяло да бъде изключително затруднено.
"Бих желала да кажа, че дълбоко съжалявам. Господ ми е свидетел, че не съм искала да стане така. Желая минимална присъда, по възможност",бяха последните думи на Красимира пред съда.

Публикувана на
31 Март 2023 година