Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

На кой паркинг в Одрин съдират българите

Всеизвестно е, че хиляди българи заливат Одрин за шопинг, а и за прекарване на празниците. Пазарът в Одрин продължава да е популярен начин за изгоден шопинг. Много българи използват почивните дни, за да отскочат до града, който се намира близо до границата на България - едва на 44 километра от Ивайловград. Това е и причината границата често да е задръстена от автомобили, пише БЛИЦ.
Стоките в Одрин са в пъти по-евтини заради спада на лирата, а най-често се купуват сирена, кашкавали, маслини, домати, плодове. Нашенци пълнят багажниците на колите с дрехи, обувки, чаршафи, покривки и спални комплектни, пише glasnews.
Нашенка обаче изрази възмущението си е от факта, че е платила 100 лири за паркинг, който се намира до джамията в центъра.
Стела С. е категорична: "Не се лъжете да паркирате там!".
Жената написа, че за два часа са ѝ взели 100 лири - при обявена цена от 15 лири.
"Като видят, че си българин и цената е друга. Като тръгнах да искам обяснение защо ми искат толкова - се правят, че не разбират. Крещят нещо на турски и всичко приключва дотам!", добави Стела.
Българката поискала касов бон, а хората там ѝ предоставили ръчно написана бележка.
"На бележката написаха номера на колата и сумата за плащане. Голямо разочарование!", изрази възмущението си жената.
Стела се обърна към българите с думите: "Търсете си друго място за паркиране, защото там са главорези! Успешни покупки на всички и дано да съм била полезна!".
"На същия този паркинг преди около месец ни взеха 200 лири за престой около 2 часа. Също без касов бон, само бележка с номера на колата", коментира Райна З.
"На този паркинг отдавна лъжат. Трябваше да извикате полиция и тогава си идва на място всичко", добави Миглена Б.
"Когато ходим на пазар в Одрин, винаги оставаме да нощуваме. От хотела си има безплатно паркомясто за колата и до пазара ходим с такси", посочи Емануела Г.
Според одринските търговци около 90 процента от клиентите им са българи. Някои идват по за ден, а други остават по два-три дни. /факти

Публикувана на
01 Април 2023 година