Новина от категория България
Архив на публикациите

„Ядем една и съща попара!“

"Този ден за размисъл губи своето значение. Трябва да сме решили преди много-много съботи какво ще правим. Да сме си дали сметка и да можем да погледнем напред, без да сме нито илюзионисти, нито врачки, за да проумеем кое е най-добро за нас, децата, страната и бъдещето ни. Иначе положението ще стане като онзи прословут израз "Исках да гласувам, ама нямах желание... ", казва певицата Петя Буюклиев.
Според асеновградчанката вече толкова време "ядем една и съща попара", тънем в блатото, не можем да се спрем на точните хора и нямаме правителство, защото гласуваме хаотично и без разсъдък. За нейно огромно съжаление българските деца отиват в други страни и не се връщат. "Повечето хора мислят за този един ден емоционално, не рационално", убедена е тя.
Колежката й Мими Иванова ще избере "по-малкото зло". И то е да гласува. "Ще го направя, защото трябва. Последния път бях много ядосана, защото мислех, че тази сага накрая ще приключи. А то се оказа поредното разхищение на време, средства, енергия и надежди. И задоволяване на поредните уж умни идеи и желания. И - нищо!", гневи се хисарченката.
Ще се довери на същите политици, за които е гласувала на последните избори, и предполага, че много хора ще сторят същото. "А някои изобщо няма да стигнат до урните и аз ги оправдавам. Защото няма никаква разлика в кандидатите. Все едни и същи хора, все един и същи резултати. Мисля, че е най-добре политиците да се споразумеят помежду си и да спрат да харчат парите от джобовете на данъкоплатците за доброто на България и живеещите в нея", смята тя.

Публикувана на
01 Април 2023 година