Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Засадиха 85 чинара по улиците на Пловдив

Само за няколко часа в съботния предиобед зеленината по пловдивските улици се обогати с 85 чинара. Това стана след партньорството на общината със сдружение „Клъстер Тракия икономическа зона” .
В акцията по засаждане на 20 от новите дървета по ул. „Владивосток” край Гребната база се включиха над 30 души от „Ханон системс” със своите семейства. Заедно с тях дървета садиха създателят на „Тракия икономическа зона” (ТИЗ) инж. Пламен Панчев, изпълнителният директор на Клъстер Тракия икономическа зона” Катя Стайкова и директорът на „Градини и паркове” Веселин Козарев.
Млади и жизнени чинари са засадени като компенсация на премахнатите изгнили и опасни кълбовидни шестили. Местоположението на новите насаждения е съобразено с подземната инфраструктура, до дни предстои изграждането на вази около тях и възстановяване на нарушената тротоарна настилка.
Нови 65 чинара в партньорство с фирмите АББ и Шнайдер Електрик от ТИЗ бяха засадени днес и по бул. „Освобождение”.
Общо 7 компании от ТИЗ се включиха в седмичната кампания за по-зелен Пловдив със закупуване на дърветата и доброволчески труд – Кауфланд, Schneider Electric, Hanon Systems, ABB, ТЕД БЕД, ИНДЕКС-6 и ИНЧ-ФРИГО.
„Специални благодарности на изпълнителния директор на КТИЗ Катя Стайкова, която веднага прие идеята и пое цялата организация по включването на фирмите от ТИЗ в инициативата, както и на всички, които участваха в днешните акции”, заяви директорът на „Градини и паркове” Веселин Козарев.
Той отбеляза, че през последните две години са засадени над 6000 нови дървета. Като партньори за по-зелен Пловдив са привлечени над 20 големи компании, които даряват дървета и участват с доброволен труд.

Публикувана на
01 Април 2023 година