Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

За кои места в Турция не си струва да плащаме

Ето кои дестинации спокойно може да пропуснем в Турция:
Памуккале
Това е една от най-популярните екскурзии сред туристите в Турция, но атракцията е и водеща по отношение на броя на отрицателните отзиви. Памуккале е известен със своя курорт със снежнобели бани (травертини), където според легендата се е къпала Клеопатра.Това място обаче рядко предизвиква положителни впечатления сред туристите. Първо, по време на ваканционния сезон в курорта има наистина много хора и те буквално се тълпят в баните, като във вагон на метрото в час пик. Освен това пътниците казват, че през лятото времето там е с десет до петнадесет градуса по-високо, а жаркото слънце също е изтощително.Бъдете готови за факта, че басейнът на Клеопатра се таксува отделно и всички атракции са на хълм. Също така преценете шансовете си за дълго пътуване, тъй като Памуккале се намира далеч от популярните курорти.
Нощен Истанбул и вечеря с танци
Обиколката се състои от пешеходна обиколка на Истанбул с разглеждане на основните забележителности. След това те обещават да ви нахранят с традиционна турска храна и да покажат представление: белиденс, анимация или друго забавление. И наистина това може да бъде много приятно като атмосфера, но такава екскурзия има редица недостатъци.Много туристи плащат това пътуване, като искат да се потопят в атмосферата на турска приказка, но получават същото, което имат в хотела - вкусна вечеря с турски сладкиши и чай и анимация, която вече е осигурена в повечето хотели. Самата обиколка на Истанбул продължава не повече от час и можете да разгледате всички забележителности сами.
Балони в Кападокия
Привлича туристите с балони с горещ въздух, които излитат призори. Всеки ден стотици балони се пускат в небето на Кападокия, а туристите или го наблюдават от земята, или стават част от тази необикновена красота.
За туроператорите екскурзията до Кападокия отнема само един ден. Хората се докарват с автобуси до града, настаняват се в хотел, а на следващия ден стават рано сутринта и отиват до мястото, където се пускат балоните. Следва почивка, след което пътуващите се връщат в хотела.
Наистина шоуто с балоните си заслужава да се види, но обиколката има един недостатък - Кападокия си струва да се гледа повече от един ден. блиц

Публикувана на
02 Април 2023 година