Новина от категория Феномени
Архив на публикациите

Кои не могат да донесат щастие на най-близките си

Въпреки че някои от близките ви хора може би ще реагират твърде сдържано на хубавите събития в живота ви, все пак вероятно очаквате поне най-добрият ви приятел да ви аплодира бурно. Но не прекалявайте с големите очаквания! Може да се окаже, че на вашия най-добър приятел му е трудно да понесе и/или преглътне успехите ви и по-скоро да започне да се измъчва от завист.
По принцип е напълно естествено да желаем прекрасни неща за своите най-близки хора, независимо дали са материални придобивки, вълнуващи възможности или удовлетворяващи връзки. Въпреки това, чувството на негодувание, когато най-добрият ни приятел постигне своя житейски триумф преди нас самите, понякога е трудно за овладяване.
Истината е, че успехите на близките ни понякога могат да ни накарат да изпитваме ревност и дори да започнем да се самосъжаляваме, че нашият живот не е толкова радостен или вълнуващ. Тези емоции обикновено изчезват бързо, но за някои звездни знаци може да се окаже предизвикателство да се отърват от тях. Всъщност представителите на няколко зодии може буквално да си променят отношението към своя щастлив и успешен приятел, просто защото не могат да понесат радостта му.
А ето и кои са тези зодии:
Дева
В самата природа на Девата е да се стреми към съвършенство. Така че хората от този знак често искат, стремят се и мечтаят да надминат своите близки по успехи и постижения, особено в професионален план. Когато споделяте положителни новини за живота си със своя завистлив приятел от зодия Дева, не се учудвайте, ако той по-скоро започне да търси негативните страни на успехите ви или пък започне да ви критикува за нещо, вместо да ви поздрави или подкрепи. Освен това Девите по принцип не обичат да хвалят другите и почти никога не изпадат в еуфория от чуждите постижения, дори да са на най-близкия им приятел. Ако пък го направят, почти веднага им проличава, че са фалшиви и неискрени в поздравленията си. Това е така, защото на тях просто им се иска те самите да са успели по начина, по който най-добрият им приятел е имал шанс да се подреди в живота.
Рак
Ако споделите щастливо преживяване от живота си с най-добрия си приятел, който пък е зодия Рак, то не се учудвайте, ако той моментално изпита ревност към вашата радост. Хората от този воден знак могат да се зарадват на постиженията ви, само ако те самите имат също с какво хубаво да се похвалят. Те също така са склонни да омаловажават хубавите новини на своите близки, за да могат да изтъкнат своите добри вести от живота. При Рака можете да наблюдавате модел на поведение, при което той по-скоро ви копира или пък прави всичко възможно по силите си, за да се справи по-добре от вас в живота и да стигне по-далеч. Въпросното негово поведение може да направи приятелството ви токсично, изпълнено със съревнования и завист. Така че ако имате твърде щастливи новини за споделяне, по-разумно е или да ги премълчите пред приятеля си Рак, или да му ги поднесете, но без излишна еуфория.
Лъв
Без значение колко добре се чувствате за дадено свое постижение или покрай щастлива развръзка в живота ви, завистливият ви приятел от зодия Лъв по-скоро може да ви накара да изпитвате вина или да сте гузни от факта, че нещата са ви се подредили толкова добре. Лъвът по-скоро ще направи така, че да развали хубавия ви ден или да изтрие доволната усмивка от лицето ви, като уж ще го направи случайно. Той просто ще намери начин да насочи вниманието към себе си или ще създаде някаква драма, която може да ви нарани. Освен това ревнивият ви приятел от огнения знак Лъв ще твърди, че просто сте имали късмета да успеете и че постиженията ви нямат нищо общо с упоритата ви работа, нито пък с вашите таланти. Ако пък радостта ви идва от хубави събития в любовния ви живот, приятелят ви Лъв все ще намери с какво и той да се похвали, за да измести фокуса от вашите новини.
Овен
Родените под знака на Овена обичат да споделят добрите събития в живота си със своите най-близки приятели, но когато техният най-добър приятел има някаква ободряваща вест за свое постижение, Овенът по-скоро няма да се зарадва от сърце. Хората от този горд огнен знак имат твърде състезателен характер и винаги сравняват своите успехи с тези на близките си. Именно затова те рядко могат да изкажат своята подкрепа или радост от щастливите развръзки в живота на приятелите си. По-характерно е за Овена да започне да таи някакъв вид ревност заради добрите новини в житейския път на приятеля си. Понякога негативните емоции в душата на Овена превъзхождат насладата му от това, че приятелят му е щастлив. Той обаче не си дава сметка, че тези отрицателни чувства към чуждата радост в крайна сметка нанасят вреда на приятелството.Tialoto.bg

Публикувана на
16 Май 2023 година