Новина от категория Холивуд
Архив на публикациите

Анджелина Джоли ще шие дрехи от отпадъци

„Днес започва едно ново приключение“ - чрез публикация в Inatagram Анджелина Джоли обяви пускането на пазара на модната марка, която ще носи нейното име.
Актрисата, която обикновено използва акаунтите си в социалните медии, за да споделя със света проблемите, които най-много я вълнуват и ангажират активно, публикува изображение с логото на Atelier Jolie, което препраща към страницата, посветена на „Колектив, в който всеки може да твори“ .
Новата модна марка ще бъде „Място, където креативните хора могат да си сътрудничат с опитни шивачи и занаятчии от цял свят. Това е начин да благодаря и да покажа уважението, което изпитвам към многото таланти, които срещнах по света,” продължава актрисата.Марката, казва тя, ще използва "Винтидж материал и отпадъчни тъкани". Един добродетелен моден проект, който ще види бял свят есента на 2023 година.
„Atelier Jolie иска да се присъедини към тези, които се ангажират с демократизирането на модната индустрия, позволявайки на клиентите да имат достъп до творенията на колектив от дизайнери и майстори занаятчии, но марката ще бъде и средство, ресурс за среща с нови модни таланти в шивашката индустрия. Винаги ангажирана на няколко фронта, от кампаниите за разминиране на Югоизточна Азия до приемането на бежанци, Анджелина Джоли в продължение на много години е посланик на ООН и специален пратеник в многобройни мисии по света, които направиха възможно да опознаете реалности и таланти, които твърде често са недостатъчно представени", казва в съобщението.
Актрисата, която скоро ще видим в ролята на Мария Калас (в биографичния филм на режисьора Пабло Лорейн), има обикновено минималистичен и едноцветен стил и рядко носи креации на лесно разпознаваеми марки, с изключение на случаите където тя е главният герой на червения килим, за които избира Balmain, Versace, Valentino, Gabriela Hearst.
От друга страна, Atelier Jolie също насърчава повторното използване: „Ще използваме остатъчни материали. Ще реновираме и съживим старите дрехи благодарение на технологията upcycling. Ще вдъхнем нов живот на това, което може да бъде изхвърлено, ще създадем облекла, които ще бъдат истински наследства, с много лично значение“, завършва постът на актрисата.телеграф

Публикувана на
19 Май 2023 година