Новина от категория Холивуд
Архив на публикациите

Том Ханкс ще участва във филми и след смъртта си

Том Ханкс повдига въпроса за възможността кариерата му да продължи и след смъртта му с помощта на изкуствен интелект. Актьорът от филмите "Форест Гъмп" и "Филаделфия" заяви, че технологията може да се използва за пресъздаване на образа му, за да се гарантира, че той ще продължи да се появява във филми "от сега вовеки веков".
Но той призна, че развитието на този процес е свързано с артистични и правни предизвикателства. 66-годишният Ханкс беше попитан за правните последици от новите технологии в последния епизод на подкаста The Adam Buxton.
Ханкс каза, че във филмовата индустрия се водят дебати за това как да се предпазят актьорите от въздействието на технологията.
"Мога да ви кажа, че във всички гилдии, агенции и правни кантори се водят дискусии, за да се измислят правните последици от това, че моето лице, моят глас и гласовете на всички останали са наша интелектуална собственост", добави Ханкс.
"Това, което е добросъвестна възможност в момента, е, че ако искам, бих могъл да събера и да предложа поредица от седем филма, в които да участвам и в които да съм на 32 години от сега до края на света".
"Сега всеки може да пресъздаде себе си на всякаква възраст чрез изкуствен интелект или технологиите за дълбоки фалшификати. Утре може да бъда блъснат от автобус и това да е всичко, но изпълненията могат да продължат завинаги", завършва той. /телеграф

Публикувана на
23 Май 2023 година