Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Най-слънчевият и позитивен човек гасне, без помощта ви няма да оцелее

Янка е съпругата на 33-годишния Исмаил. За него казва, че е най- слънчевият и позитивен човек.. Не само защото е нейната любов. Всеки, който го познава, знае, че сърцето му е огромно, а добротата му безкрайна.

Катя КАЗАКОВА

На 8 февруари тази години той губи съзнание. Закаран е по спешност в болница. След направен скенер на главата се открива оток на мозъка. Следват две пункции на гръбнака и ядрено магнитен резонанс, където се установява,че има хидроцефалия. На 14 февруари е направена операция за поставяне на клапа, след което изпада в кома. Диагнозата е вирусен енцефалит.
Следващите дни са кошмарни. Гърчовете постоянни. Лекарите вдигат ръце, не дават шансове да оцелее.
На 6 март обаче започва да диша самостоятелно. Показва какво значи воля за живот. Дните в реанимация също не са леки за него, инфекциите са ежедневие, а борбата му да оцелее е всяка секунда. Има поставен дренаж към белите дробове, както и премахната жлъчка. Въпреки цялото страдание, успява да стиска с ръка и да плаче, когато чуе гласовете на любимите си хора!
В България няма надежда за него. Професори от турската болница Аcibadem дават надеждата отново да се върне при семеството си.
„Моля от сърце, дори да имате най- малката възможност да я подарите на Исмаил. За да може да пак да се появи усмивката на лицето му!, призовава Янка добрите хора.
Банка: Алианц Банк България
IBAN: BG57BUIN95611000714727
BIC: BUINBGSF
Получател: Фондация Павел Андреев
Основание: Дарение за Исмаил Ибрям

Публикувана на
24 Май 2023 година