Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Трима с качулки пребиха футболна половинка

Трима мъже с качулки пребиха половинката на Джъстин Клуйверт, докато нидерландецът е на лагер с отбора на Валенсия в Майорка. Мъжете извършили обир с брутално насилие в квартала Бетера, съобщава Plaza Deportiva.
Крадците са заплашили и били приятелката на футболиста и са отмъкнали плячка на стойност около 160 000 евро - часовници, бижута и дрехи от най-добрите марки. Нападателите издебнали жената да се върне у дома след разходка на кучето, за да се промъкнат в имота, докато алармата е изключена. Обирът бил извършен само за две минути, в които крадците задигнали всички по-ценни предмети, след като набили жената и я накарали да им каже къде са скъпите неща.
След като нападателите избягали от къщата, младата жена сигнализирала за обира и описала крадците като хора, които говорели с английски акцент.
Властите подозират, че обирът е извършен от организирана банда, която следи ежедневието на футболистите чрез социалните им мрежи, за да избере най-добрия момент за нападението на домовете им.
През август подобна атака бе извършена в къщата на Саму Кастийехо в същия район, докато той участваше в мач, а през април миналата година бе ограбен и домът на защитника на Леванте Шкодран Мустафи, който също живее в квартал Бетера на Валенсия./блиц

Публикувана на
26 Май 2023 година