Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

На ротационен принцип хасковлията стана Просто Асенчо, а канадският зет е Кокорчо

На кантар е дали ще имаме редовно правителство на ротационен принцип след „Рудигейт“. Със сигурност, обаче, ротация ще има. Вече Асен Василев ще е Просто Асенчо. Ротационно пък Кирил Петков ще бъде Кокорчо Киро. Това се разбра с просто око от реакциите на двамата по време на историческото заседание на ПП, записите от което са на път да разбунят държавата. Това е доста съмнително, след като два дни вече протестърите ги няма на площадите. Дори и тези от ДБ, които протестираха за щяло и не щяло. Даже Манол Пейков не излезе на улицата да изпее с революционен тон „Крокодилът Гена“.

Динко ПЕТКОВ


Депутатът от ПП Радостин Василев публикува пълния запис, който е направил в нощта в неделя срещу понеделник от заседанието на националния съвет на ПП. На пресконференция заяви, че слушал 2 часа, но трябвало да си ляга и затова "натиснал рекординг", за да прослуша дискусията след това.
В онлайн разговора участват 55 членове на Националния съвет на ПП.
Кирил Петков, ококорчен обяснява какво са се разбрали на срещата с Бойко Борисов, Мария Габриел и Росен Желязков, която е била миналата неделя през деня, когато са стигнали до идеята за ротационно правителство: „ Ще се опитам да бъда максимално неутрален, въпреки стила ми максимално да продавам. Мария Габриел предложи идеята тя да е премиер с наши министри. Този разговор го водихме надълго и нашироко. Той се проведе в следните варианти: "Мария, много те разбираме, но това няма как да се случи". Няколко часа се въртя, въртя, въртя всяка възможност. По едно време й казахме: "Добре, бе. Ако ти си вицепремиер без портфейл”, но тя отказа на вицепремиер абсолютно. Видя се, че в нейния свят тя се чувства доста прецакана, защото тя си даде еврокомисарската позиция без да стане премиер. Цялата идея беше да стане премиер, но в последния момент Корнелия й издърпа килимчето под краката. Сутринта, когато са говорили (15 май, бел. ред.) е имала подкрепа, следобед вече нямаше.
При нея нещото, което е важно, е, както знаем, нейният мъж е третият в ЕНП, нейният кум е човекът, който е започнал цялата партия. Така че, колкото и да е интересно - нали в началото си мислехме, че тя е една калинка, че Бойко решава всичко, в случая е по-сложна играта. Това е големият контакт на ГЕРБ с ЕНП. И ГЕРБ са я поканили, тя е дошла, но накрая нищо не се е получило. Тя има доста силна вътрешна амбиция и не можеше да се види в никаква друга роля освен премиер.“.
И съвсем се ококорчва , въпреки късния час: „Тук има две важни неща. Едното е, чене могат да хвърлят Мария Габриел под автобуса, както се казва,по всяко време, защото е важен контакт на ГЕРБ. Другото е, че не е била тук толкова много години. И не е типичният ГЕРБ с корупционните схеми. Довчера ни казваше, че няма да е вицепремиер и предпочита да се прибере при мъжа си в Брюксел. Отделно, че в ГЕРБ има доста голямо напрежение и завист. Човек като Деси, която доста се бие тук в калта, изведнъж идва Габриел от Брюксел и ще става премиер. (...) Борисов каза, всички са срещу вас. И без да се сменят службите, ще ви бламират отвсякъде. Просто ги пускам моите да си правят каквото знаят. Не, че ви заплашвам. Няма да ви правя мили очи. Вторият вариант е да теглим една майна на всичките и отиваме на избори...
Тогава се роди третият вариант за Мария Габриел вицепремиер и външен министър без ротация…Мария Габриел се разплака почти, с влажни очи и каза: “Това не мога да го направя, хвърлям мандата утре и си тръгвам”.
Включва се и хасковлията Асен Василев. С това, което казва, заслужава да го титулуват с Просто Асенчо. Разкрива, че „посолствата“ били в час и го одобрявали: „Законно, незаконно трябва да се изгонят всички шефове на служби. През първите две седмици…Това правителство ще продължи, докато Бойко се страхува от Гешев и президента. Последният ден на Габриел, когато е премиер, това ще е и последният ден на това правителство. Тя няма да иска да бъде свалена предсрочно. А Борисов няма да иска да си отреже клона с ЕНП. За корумпираните от ГЕРБ - това, което сме виждали, е, че Бойко няма да защити никого, аще хвърли всеки под автобуса...
Той знае, че го гледат под лупа и отвън, и отвътре. И има едни прокурори, дето са му тръгнали по петите. Ще трябва да защити себе си, ще вдигне ръце и ще каже - аз не знам, оправяйте се. ..Правителството няма да падне преди местните избори. Бойко не иска Радев да прави местни избори. Местните избори са шест месеца от сега. Не знам дали гледахте откриването на залата в Бургас. Кметът на ГЕРБ покани президента, но не покани хората му и нито един човек от ГЕРБ, защото той ще е независим кандидат към Радев. Под едната ръка Радев е хванал Гешев, под другата - Копринков. С едната ръка ги подкупва, с другата ги заплашва. Това в момента се случва на всички герберски кметове…За първи път ГЕРБ няма да държат полицията и службите. Това е мачът. В 90% от територията на страната ние на местните избори не участваме. Ако сме във властта, това може и да се промени на някои места. Но ако не сме във властта, местните избори ще бъдат решени между структури, които Радев подкупва и заплашва с Гешев, и едни структури, които ГЕРБ държат с техните методи, които са същите
Правихме анализ за Хасково. Имаме над 50% от вота, който е контролиран. Ако ще да направим най-гениалната кампания с най-гениалния кандидат, няма как да минем 50% и да спечелим на балотажчето. Кметът на Хасково на балотаж се избира от ДПС. Ако искаме да направим каквото и да е, трябва да разчукаме тази структура на гласовете. Но не като Радев, да удари няколко гербера, и да вземе тези гласове за себе си.
Обажда се съвсем ококорчен Кирил Петков: „Колеги, знаете ли к'во, имам една молба. Аз това въздържал се не знам к'во е. Всеки да си вземе позиция. Честно, не знам дали мога да ви повлияя, не мога ли. Но в момента се чувствам, че управлявам автобус на детска градина. Всеки да си вземе позицията! Честно ви казвам, е.и му майката, не знам дали ми се кара автобуса. Ще трябва да си го помисля за себе си това дали да карам автобуса на детската градина. Почва да им идва леко нанагорнище, автобусът не може да включи на първа и да го кача!Дайте едно мъжко или женско мнение - да или не!“
Резилът е голям. Май не е за ГЕРБ и ПП-ДБ. Защото едните обясняват, че се чувстват „леко обидени“, но били готови пак да се прегърнат с ПП-ДБ, „Ама с некои корекции, молим ви се!“, декларират пресконференционно те. Другите пък твърдят във Фейсбук, че не искали това да кажат, но се изпуснали емоционално. Брюкселската снаха Мария Габриел изсъска на канадския зет Кирил Петков, че всичко си имало граници, но в позата на ощипана мома.
Електоратът се ослушва. Още не е разбрал наплюха ли го. Или дъждец го наваля. „Нищо, де, нали пак ще ходим на избори – за шести път ни е. Какво толкоз е станало!.
Нищо. Само Кирчо стана Кокорчо. А хасковлийчето Просто Асенчо. И те ще ни управляват.

Публикувана на
28 Май 2023 година