Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Сензационни записи от сбирка на готвещи се да управляват най-населения блок в Кючука ще взриви обществеността в Пловдив

Пенсиониран спортен шеф от Локото се кани да взриви обществеността в Пловдив със скандални записи. В най-населения блок на бул. „Н.Й. Вапцаров“ в Кючук Париж провеждат на всеки 4 години избори за домоуправителен съвет. От всеки вход номинират свои кандидати. Те са с различна позиция как се управлява панелен блок. Оцелял, както през мракобесните години на соца. И сега, при благоденствието на Прехода. Едни са в дясно, други гледат все наляво, трети ни насам, ни натам –центристи. Има и националисти - сакън някой външен да не пожелае да заживее във входа им. Особено ако е фен на НАТО и пред родния лев предпочита еврото. И такива, които не се определят „консерва ли са, либерали ли“. Твърдят, че били за промяната. Пъчат се, че повече били завършили филиала на ХарвЪрд в Нареченски бани.

Динко ПЕТКОВ

За последните две години за пети път вече се провеждат избори, за да определят кои ще участват в общото блоково събрание, което пък ще определи състава на новия домсъвет на блока. Проблемът, обаче е, че никой вход не събира нужното мнозинство, за да сформира самостоятелно редовен домсъвет. И от районното кметство им налагат служебен домоуправител.
„Без нас ще видите Шенген на кукуво лято!“, декларират десните, с евроатлантически наклонности. „Айде стига ви толкова! Играехме ви по свирката 12 години всички в блока. И докъде стигнахме, даже не и до кривата круша! Ще ви изчегъркваме!“, реагират тези от „Промяната“. „Нужна е пълна корекция на домсъвета, най-вече в съдебната му система. Да заживеем по брюкселски, а не да я караме още по московски!“, намесват се от входовете „Д“ и “Б“, които го играят коалиция на изборите, наричайки себе си Да Бе - „Да Блока“. А всъщност по цял ден пеят на висок глас „Крокодилът Гена“ и „День Победы“. Левите пък не могат да се разберат помежду си във входа. Все се карат кой е по-по-най ляв. Центристите пасуват, оглеждайки се къде ще е файдата. Националистите странят от всички. Не ги взимат на сериозно. Били, по думите на Да Бе, „късопишковци“, тоест четели съобщенията, залепяни на входа им, ако са само с къси букви.
На последните избори с най-много гласове получиха тия, които са свикнали те да поръчват музиката. Следвани от нареченско-банските възпитаници. Но никой от тях сами не могат да сформират редовен домоуправителен съвет.
Хъката-мъката, ти на мене, аз на тебе, спазариха се. Заедно с Да Бе входовете да предложат домсъвет на ротационен принцип. Работата била почти опечена.Но може и да се разсъхне.
Онзи ден станал гафът. Провели сбирка, на която К. с ник нейм Парапета и Ас. , известен още като Ококорения, не си мерели приказките и наприказвали едни, майката си трака. Точно тях записал бившият спортен шеф от Локото. Смята да свика пресконференция, за да ги пусне на всеослушание. „Ще взривят обществеността в Пловдив. Одумвани са и кмета – къде напирал да стане посланик след изборите наесен, и председателя на Общинския съвет – пътувал за работа с градския транспорт, а се говори, че притежавал два презокеански круизни кораба, и шефа на областното Пътно управление – със съмнение, че тайно си е приватизирал пътя за Бачковския манастир, отстъпвайки на игумена паркинг край ресторант „Водопада“ и друг точно срещу Колизеума в Рим, как пък вакъл пловдивски депутат измъкнал три палати от Панаира под носа Гергов!“. Даже ръководна личност от Брюксел не е подмината, истимаро е придобил гарсониера в ЖР „Тракия“ за жълти стотинки“, подсказва той какво ще се чуе.
Очаквайте подробности

Публикувана на
30 Май 2023 година