Новина от категория България
Архив на публикациите

Васил Божков се завърна от Дубай дегизиран!?

Хазартният бос Васил Божков, чийто многомилиарден бизнес държавата ликвидира през 2020 г., е в България. Той се е завърнал с мистериозния полет от Абу Даби за София, който незнайно защо се забави с излитането от емирството с цели 3 часа и бе принуден да кацне не в столицата, а чак във Варна, гласи упорит слух, който се разпространява из София.
Според част от барикадиралите се в самолета на унгарската авиокомпания "Уиз еър" през нощта на 26 май заради категоричния им отказ да бъдат извозени от Варна за София с автобуси, без да бъдат надлежно обезщетени за това, на борда е имало мистериозен пътник, който бил седнал на първия ред.
Твърди се, че става въпрос за милиардера-беглец в Дубай, който наскоро за пореден път се закани, че щял най-сетне да поиска сметката за разрушения си конгломерат от компании от всички политически лица, виновни за това.
Васил Божков бил отлично дегизиран - с шапка с козирка, с шалче през врата и с обикновена риза, вместо с обичайните тениски с образ на череп, какъвто е и прякорът му.
Нещо повече, витае слух, че само няколко часа след кацането си във Варна, самолетът Eърбъс А321 по редовната линия, е излетял за оригиналната си дестинация София. При това с цели четирима души на борда, неясно кои и при какви обстоятелства, особено след нощната драма с екипажа, предизвикана от ядосаните ни сънародници.
В клипове, заснети от тях веднага след кацането и опита им да се барикадират, включително и пред дошлите в салона на машината служители на гранична полиция, те обясняват, че са наясно, че съвсем скоро, в рамките на сутрешните часове самолетът действително ще бъде пренасочен на столичната аерогара.
Иначе официалната версия за пренасочването му към морската столица е забавеното излитане от арабската страна и ремонт на пистата в София през нощта, когато той трябва да кацне. Ако е бил по разписание, предполагаемият пасажер Божков, е трябвало да пристигне на родна територия в 00:40 часа.
Проверка показва, че частният самолет на милиардера, който е със забрана да лети в европейското въздушно пространство, вече 2 години се намира в хангер на летището в Нюрнберг, Германия и не е мърдал от там.
От "Гранична полиция" отрекоха категорично, че Васил Крумов Божков е влязъл в България. Според полицията, слуховете, че той се е прибрал у нас, не отговарят на истината. Малко вероятно би било хазартния бос да е пристигнал с чужд паспорт.
А самият Божков публикува за последно в социалната мрежа фейсбук именно преди полета, на 25 май вечерта: лупа

Публикувана на
30 Май 2023 година