Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Прозорецът беше затворен 33 години

В Неапол има стенопис с лика на Марадона. Върху лицето му има прозорец, който се отваря, само когато... Наполи е шампион на Италия.
Хората от Неапол го отварят през 1987 г. и 1990 г. след спечелването на Скудетото, а оттогава е затворен.
Беше обещано, че те ще отворят този прозорец, само ако партенопеите спечелят титлата. Е, случи се - за трети път в историята на клуба.
Всъщност, имаше и едно леко отклонение - по изключение това се случи в края на 2022 г., след като Аржентина спечели Световното първенство по футбол в Катар. Поради толкова много любов и благодарност към аржентинците, те отвориха прозореца и отпразнуваха Световната купа на южноамериканците, чията чест защитаваше преди време Диего Марадона.
Дон Диего и жителите на Неапол са блестящи примери за това колко много любов може да донесе футболът на хората. Италия не получи шанс да участва на Мондиала в Катар, но голяма част от гордите неаполитанци, които не се чувстват италианци. Подобно на каталунците, които не се чувстват испанци.
И темпераментните южняци отпразнуваха спечелването на Световната купа от Аржентина. Това е чиста любов и тяхната страст към Бога на футбола.
Е, този прозорец се отвори отново, след като Наполи отново стана шампион на Калчото. След 33 години..лупа

Публикувана на
01 Юни 2023 година