Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Евгени Генчев с голям концерт на Античния театър

“Моята музика. Моят свят. Самият аз.” е мотото на концерта с който Евгени Генчев ще представи любимата си музика в родния Пловдив. Ергенът, когото познаваме от последния сезон на телевизионния формат със същото име, ще излезе на сцената на Античния театър в града на 3 юни в 20.00 часа.
Евгени е подготвил истинско клавирно шоу с негови аранжименти на композиции от Албинони до Queen и Nirvana. Той е подбрал произведения, които са близки до сърцето му и са оставили траен отпечатък във времето и музикалната история. В тази емоционална вечер към него на сцената ще се присъединят и музикални гости, които ще бъдат специална изненада за публиката.
Неслучайно Евгени е избрал Античния театър. Тук е и първият концерт, на който той присъства като дете, а сега тази сцена ще приюти и неговият музикален спектакъл.
“Много се вълнувам да представя моето соло шоу за пръв път в родината. Като класически пианист, аз съм концертирал от Австралия и Азия до Щатите. Но за класическите музиканти съм човек, който се е присъединил към ‘тъмната страна’. За мен музиката е универсална. Нямам желание да се ограничавам от жанр. Водя се от това, което ме докосва. Пианото е инструмент, на който можеш да изсвириш всяка мелодия, която е близка до сърцето и успява да те развълнува. Винаги съм целил да предам това усещане на публиката и нямам търпение да споделя това специално преживяване с вас”.
Евгени Генчев е музикант, композитор, педагог, актьор и писател, възпитаник на престижната Кралска музикална академия в Лондон. Споделя, че се чувства еднакво добре, когато свири за няколко милиона зрители пред Бранденбургската врата за посрещането на 2017 година и когато продуцира музика в студиото си или застава пред филмовата камера.
След успешните му концерти в Европа, Северна Америка, Азия и Австралия, световните музикални критици го нарекоха “лъвът на клавишите“. Споделял е една сцена със сър Том Джоунс, Лейди Гага и много други. Изнася супер успешни турнета с Лука Шулич от 2Cellos.
Евгени има множество телевизионни участия в канали като RTL, ARD, ZDF, BBC, Deutsche Welle, Pro7, както и паметно присъствие в телевизионното шоу Heidi Klum’s Next Top Model.
Закупилите VIP билети за концерта ги очаква лична среща с Евгени Генчев, сесия за снимки и автографи и присъствие на репетиция за концерта.

Публикувана на
01 Юни 2023 година