Архив на публикациите

Военни спасиха от удавяне майка и дете

Военнослужещи от Военновъздушните сили (ВВС) спасиха от удавяне дете и майка. Това съобщават от ВВС на своята официална страница във "Фейсбук".
Инцидентът, завършил с благополучен край, е станал в центъра на Долна Митрополия в сряда (31 май). Дете пропаднало в стара канализационна шахта.
Майка му се опитала да го извади и също пропаднала в шахтата. Минути по-късно военнослужещите ефр. Данаил Петров и редник Веселин Вълчев се оказали в близост до мястото и чули викове за помощ от очевидци на инцидента. Двамата военнослужещи веднага се отзовали и предприели действия за спасяване на детето, което едва се държало на повърхността на водата, посочиха от ВВС.
В сложната ситуация военнослужещите съумяли да действат максимално бързо и успели да спасят детето. Едва след като го извадили, те видели, че от водата се подават ръцете на неговата майка, която го държала под водата. С големи усилия военнослужещите успели да извадят от шахтата и жената.
Пострадалите са откарани за преглед в Плевен.
Ефрейтор Данаил Петров и редник Веселин Вълчев са военнослужещи от военно формирование 32040 – Крумово. В момента са специализанти в 12-та авиационна база и се обучават в курс за придобиване на военна квалификация „Младши сержант – първи модул“.
"Командирът на 12-та авиационна база ги поздрави за мъжеството, предприетите бързи и адекватни действия. Благодарение на тяхната решителност и непоколебимост в тази критична ситуация, този нещастен инцидент завърши с добър край и два човешки живота бяха спасени", посочиха още от ВВС.телеграф

Публикувана на
02 Юни 2023 година