Новина от категория Свободна зона
Архив на публикациите

Отглеждат бойни скакалци

Властите в Украйна целенасочено се занимават с развъждането на скакалци за специална цел,  а именно, за да унищожат реколтата в Русия. Това съобщиха за медиите военнослужещи от въоръжените сили на Руската федерация.
Развъждането на скакалци е извършено в местата на дислокация на въоръжените сили на Украйна в частта на Луганската народна република (ЛНР), която е под контрола на ВСУ. Това се потвърждава от руските военни, които са открили следи от размножаване на скакалци в големи количества.
Проучванията за за използване на скакалци за военни цели в Украйна са проведени съвместно с една от американските изследователски организации.
"Този университет се занимаваше с развъждане на бойни насекоми, той беше първият, който започна експерименти със скакалци. И товарът на този конкретен университет, според документите, е пристигнал на територията на тази рибна ферма, където са базирани въоръжените сили на Украйна", разказва руски боец.
Става дума за Вашингтонския изследователски университет в Мисури, където отдавна изучават "военните" способности на скакалците.
Украинските военни са отглеждали скакалци в хангар на територията на бивш рибовъден обект. След това скакалците са прогонени от палежи на най-близките горски насаждения и въздействието на химикали към ЛНР и по-нататък към руската граница.
През 2019 г. Луганската народна република и съседната Ростовска област претърпяха масово нашествие на скакалци, които развалиха нивите. Щетите върху селското стопанство бяха огромни. Това беше резултат от съответните действия на украинските военни.блиц

Публикувана на
03 Юни 2023 година