Новина от категория Светът
Архив на публикациите

В Барселона плачат, отмъкнаха им Меси

Лео Меси (35 години) ще изиграе последния мач за ПСЖ тази вечер срещу Клермон и ще напусне клуба, за да играе в района на Персийския залив. Барселона не можа да реши трансферните си проблеми поради финансови затруднения и ще плаче с кървави сълзи за втори път, след като преди 2 години на 5 август Бълхата си тръгна от каталунския клуб.
Кристиано Роналдо може да се изправи отново срещу Лео Меси съвсем скоро и битката на титаните няма да спре. След трансфера на португалеца през януари от Манчестър Юнайтед в Ал-Насър, аржентинецът също ще пристигне в Саудитска Арабия.
Каталунският всекидневник Sport обяви, че всички усилия на Барселона да го убеди да се върне на Камп Ноу са се провалили, тъй като клубът не може да му предложи договор, съобразен с неговите изисквания, поради сериозни финансови проблеми, така че„Бълхата“ ще стигне чак до района на Персийския залив. Вторник, 6 юни, ще бъде денят на голямото обявяване на сделката. В Ал-Хилал го очаква фараонска оферта, 400 милиона евро на сезон, двойно повече от това, което Кристиано получава в Ал-Наср.
Daily Mail пише за "мамутската сделка", подготвена от саудитците, на стойност общо 2 милиарда евро, включително всички данъци, такси и комисионни и спонсорски договори около трансфера. Според испанския вестник "Спорт" всички документи са готови, Меси ще подпише и ще стане най-добре платеният футболист в света. Единственото нещо, което не е уточнено от никой източник, е продължителността на ангажимента, предложен на 35-годишния нападател - два сезона или повече. Амбицията на саудитците да убедят Меси да подпише се дължи и на факта, че Ал-Хилал пропусна титлата този сезон и завърши едва трети, на 13 точки зад шампионите, без да може да играе в Азиатската Шампионска лига. Най-титулуваният саудитски тим отдавна ухажва Меси, който освен от Барселона, има оферта и от МЛС от тима на Дейвид Бекъм Интер Маями, но то е финансово несравнимо с това в района на Персийския залив.
А Шави, треньорът на Барселона, се примири, че Лео няма да се върне: „Тук вратите са отворени за него и знам, че следващата седмица той ще вземе решение. Трябва да го оставим сам да избира, дори ако предпочита предложението от Персийския залив. Той е лидер и може да се адаптира перфектно към всяка ситуация".труд

Публикувана на
03 Юни 2023 година