Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Световно известен пловдивчанин с първи концерт на Античния театър

„Както някои отбелязаха, вече минах от тъмната страна на музиката. Затова тази вечер ще изпълня не класически парчета, а филмова и популярна музика”, така започна концерта си пред публиката, изпълнила до край Античния стадион, пианистът Евгени Генчев.

Катя КАЗАКОВА

Още в ранния следобед започнаха да прииждат фенове и ВИП гости. Те се щракнаха с любимеца са от тв реалитито „Ергенът“ и можаха да присъстват на репетицията му за първия му концерт в Пловдив.
За да го видят на живо бяха пристигнали негови фенове и от други крайща на страната като Бургас, Плевен и Горна Оряховица, между които и цели семейства.
С него беше и любимата му Валерия. Облечена в елегантна къса черна рокля и на висок ток, красавицата позираше за снимка с нейни почитатели.
В публиката бяха и девойки от реалитито „Ергенът”, сред които пухкавата Пам и чаровницата Боряна. С викове „Давай, Евгени!” те го укоражиха.
Той започна с адажиото на Албинони, а после премина към филмова музика. Последваха парчета на Бруно Марс, Куин, Майкъл Джексън и др. известни изпълнители. "Специално място, специален град, специални хора и публика, дори отвъд трибуните", каза Евгени след първото изсвирено произведение.
Второто парче бе от филма "Untouchables", с което поздрави Пам, Боряна и Райя. А със следващото, което бе от френския филм - "Амели", той се обърна към годеницата си.
Прикани публиката да припява, дори да танцува, Най-малките зрители не чакаха втора покана.
В концерта взеха участие и набиращото популярност струнно трио FLAWLESS , както и певицата Виктория. „Разхождам ги по няколко пъти на сцената, за да изминат дневните 10 хиляди крачки”, пошегува се бившият „Ерген”.
На прочуственото изпълнение на „Хубава си моя горо” от Виктория, в негов акомпанимент, припяваше цялата публика.
Световно известният пловдивски пианист беше върнат на бис неколкократно.

Публикувана на
04 Юни 2023 година