Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Туристическият бранш не ще новата министърка

Туристическият бранш абсолютно единодушно се вдигна срещу Зарица Динкова, номинирана от ПП-ДБ и ГЕРБ за бъдещ министър на туризма в кабинета с ротационен премиер.
За първи път всички организации в туристическия и ресторантьорския бизнес обявиха готовност за протести. Зарица Динкова е била заместник-външен министър в служебното правителство на Румен Радев през 2021 година, политически съветник на евродепутата Радан Кънев, кандидат-депутат от „Зелено движение“, част от коалицията „Демократична България“, но не успя да влезе в Народното събрание.
Конфедерацията на българския туристически бизнес и Алиансът на туристическата индустрия в България изразяват твърдото си несъгласие с обявената кандидатура за министър на туризма, се заявява в специална декларация на двете организации.
“Държим да подчертаем, че нямаме нищо лично против госпожа Зарица Динкова. Но след заявката, че в правителството, което предстои да се гласува, ще влизат сериозни експерти сме категорични, че тя не е такъв в нашия бранш. Не сме съгласни и няма да подкрепим хора, които не разбират от материята, да оглавят висшата държавна институция, от която сме пряко зависими.Настояваме за срещи с отговорните за управлението на държавата хора, каквито до момента не се състояха и за смяна предложения министър!“, посочват още в позицията си от туристическия бранш.стандарт

Публикувана на
04 Юни 2023 година