Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Зико работел в кръгова отбрана още от началото на мандата си

Кметът Здравко Димитров нахока Общинския съвет днес на пресконференцията, на която той и неговите заместници, посетили Япония, разказаха за срещите и видяното там.
"От началото на мандата работя в кръгова отбрана. Кой ми е помагал? Напротив, добри, перфектни решения бяха отхвърлени в Общинския съвет", заяви кметът Здравко Димитров.

Критиките бяха отправени в отговор на въпроса как ще коментира предложението на "Демократична България" за прехвърлянето на акциите в Международния панаир и "Пълдин Туринвест".
"Това ще решава Общинският съвет - 51 съветници. Знае се, че повечето от тях си разкарват рокличките и костюмите и, както някои будни граждани, бойкотират добрите решения, които предлагаме. По тази причина изтървахме 13 милиона лева за две училища /б. а. - ОУ "Драган Манчов" и Математическа гимназия/ и 8 милиона за санирането на Партийния дом", упрекна кметът.
И попита: "Защо разширението на Асеновградско шосе стана за година и половина?", след което сам отговори: "Защото нямахме на главите ни общински съветници".
Здравко Димитров напомни, че е направил всичко, за да не допусне акциите на Община Варна да бъдат прехвърлени от Панаира към "Пълдин Туринвест", но Общинският съвет е взел друго решение - даде съгласие 29 % акции на община Варна да се изтеглят от Панаира и да се вкарат в "Пълдин туринвест".
Кметът беше предложил местният парламент да гласува против.
"Пловдив никога не е притежавал Панаира, както и Летище - Пловдив. Държавата трябва да се намеси и да прецени на кой да даде тези акции и кой да го менажира. Ние каквото трябваше сме направили. Акциите са на Варна, те също имат право да решават", коментира Зико.
Възмутен, кметът добави още, че в Общинския съвет имало нагласа да не гласуват утре на сесията предложението на администрацията за концесия на Инсинератора.
"За почистването на река Марица държавата беше заделила 9 милиона лева, но тъй наречените будни граждани спряха проекта. Сега чакаме да приключи обжалването. Така работя от началото на мандата и който и да e на това място, ситуацията няма да е различна", заключи кметът. /марица

Публикувана на
07 Юни 2023 година