Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Две горещи теми на сесията днес

Две „горещи” теми ще се обсъждат на днешната сесия на Общинския съвет – осигуряване на средства за завършването на Колежа и акциите на община Варна в Панаира.
Зам.-кметът Пламен Райчев предлага тази година на фирмата – изпълнител на реконструкцията на стадион „Христо Ботев” да бъдат осигурени от градския бюджет 5 158 647 лева за сметка на други десет обекта. Парите са поискани за цялостната покривна конструкция , въпреки че с предишното решение местният парламент ги е планирал в бюджета за 2024 г. Мотивът е, че планираните за 2023 г. средства – 5,3 млн. лева, вече са изплатени на строителя.
Съветниците от Демократична България отново се връщат към темата за „Международен панаир – Пловдив”. Дебатът ще е около техния вариант - Общинският съвет да предложи на община Варна да даде своите акции в Панаира в замяна на акциите на община Пловдив в „Пълдин туринвест”.
В дневния ред на сесията са включени общо 27 точки. Отново се очаква спор за концесията на Инсинератор за изгаряне на медицински и болнични отпадъци срещу годишно възнаграждение в градския бюджет от 70 000 лева. Предложението е на кмета Здравко Димитров, който счита, че общината ще печели от съоръженията, които стоят непотребни от времето на д-р Иван Чомаков.
Администрацията предлага броят на децата в първите възрастови групи в забавачките да бъде завишен до 28, за да могат да приемат повече кандидати. Желаещите деца и този път са повече от местата в детските градини.

Публикувана на
08 Юни 2023 година