Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Ще има нови хора в Локо

Новият изпълнителен директор на Локомотив (Пловдив) Павел Колев заяви, че ще направи всичко възможно, за да развие това, което вече е постигнато в клуба. Той бе представен на специална пресконференция, на която участие взе и единият от двамата собственици – Адам Сотков. Колев призна, че е в клуба по покана именно на Сотков и със съгласието на другия собственик - Христо Крушарски.
„Благодаря на Сотков и Крушарски. За мен това е признание и голяма отговорност, защото Локомотив не е случаен отбор, а е клуб с история и традиции и заслужава възможно най-доброто. Едно е да наблюдаваш отстрани отборът как играе, друго е, когато влезеш вътре в кухнята и видиш как реално стоят нещата. Ще ми трябва време, за да вляза в спецификата. Мога да поема ангажимент за абсолютна публичност- това, което знам аз, ще го знаете и вие. Ще се опитаме да направим така, че клубът да работи по максимално прозрачен начин и в същото време да изпълнява основните си цели. Има много съществено различие от това, което представлява Локомотив като идея и това, което се получава на практика. Има доста обективни и субективни обстоятелства, които пречат Локомотив да изглежда така, както привържениците искат“, започна Колев.
Той заяви категорично, че е в клуба по покана на Адам Сотков, но със съгласието и на другия собственик – Христо Крушарски.
„Аз съм тук по покана на г-н Сотков и със съгласието на г-н Крушарски, но от момента, в който официално встъпя в длъжност, ще ме вълнуват само интересите на клуба. Ще се опитам да направя каквото мога, така че да развием това, което е постигнато до момента, а то не е малко“, уточни новият изпълнителен директор.
„Първото нещо, което искам да направя, е да се запозная детайлно с хората и след това да почета доста документация, за да се наясно с всичко. Коментирали сме с двамата собственици как ще изглежда структурата на клуба, но дали ще се случи веднага – не знам. В момента не предстои никаква промяна от гледна точка на персонала и налични състав. Ще има нови хора в екипа, защото идеята на моето идване е не просто да се каже, че Локомотив има нов изпълнителен директор, а искаме администрацията да функционира бързо, гладко, прозрачно и в интерес на клуба. Трябва да се погрижим клубът да генерира повече приходи. Ще се опитаме да отворим нови хоризонти за приходната част от бюджета“, каза още Колев.
Той обърна внимание на публиката на „черно-белите“.
„Локомотив има една от най-верните публики – ще поема лично отговорност да изградим канали за комуникацията с привържениците, за да има максимално много допирни точки с тях. Ние трябва да знаем кои са, къде са и какво можем да им дадем, за да ги накараме да се почувстват горди, че са привърженици на този клуб и ние да монетизираме тази любов, за да може тяхната подкрепа да помогне на клуба да се развива“, обясни Павел Колев.
Новият изпълнителен директор на Локомотив заяви, че за момента няма информация Александър Томаш да има желание да напусне треньорския пост на „черно-белите“.
„Александър Томаш има договор за още една година. Не сме коментирали негово желание да напусне. Не смятам, че с моето идване трябва да се смени треньорът. Видяхме се с Томаш. Вчера имахме среща, преди това говорихме по телефона. Предстои подготовка, както и някаква промяна в състава, която е инициирана от него. Разговаряме, чистим нещата в движение. Лагерът започва на 25 юни и до тогава той трябва да разполага с това, с което иска да разполага. В някакъв момент трябва да има и спортен директор и това не е част от моите задължения, но в момента ще се опитам да помогна и в това отношение”, завърши Павел Колев. труд

Публикувана на
08 Юни 2023 година