Новина от категория България
Архив на публикациите

Над 200 автомобиа след катафалката на брат Галев

Погребението на Ангел Христов буквално задръсти малките улици в град Дупница. Хиляди хора отидоха да си вземат последно сбогом с единия от "Братя Галеви". Едни от любопитство, други от уважение. 200 автомобила, които са карали след катафалката. Тленните останки бяха докарани в затворен, брониран ковчег. Яки мъже на ръце го внесоха в черквата.
"Броихме ги до 180, след това спряхме, че се изморихме. Катафалката едвам се движеше, цялата беше отрупана с венци. Такова нещо никога не е виждано в града, поне последните 50 години. Два буса караха венците" - разкриха съграждани на Геле пред сайта ни.
Опелото е било извършено от архиерейския наместник отец Георги Паликарски, който беше първа дружка с мутрите и си е комуникирал с тях през последните години, докато Интерпол ги издирва. Дрон е снимал през цялото време процесията.
На опелото са присъствали жената на Пламен Галев и любовницата му Юлия, от която има момиченце Мария. Владимир Ангелов-Стъклето, който беше осъден заедно с „братята” за организирана престъпна група и излежа тригодишна присъда в затворническото общежитие в Самораново, не спрял да плаче по време на цялото опело.
Над 20 момчета със слушалки охраняваха погребението. На траурната церемония са се "разписали" и Васил Василев- Клеменца, , свързан в недалечното минало с ВИС, сега преподавател по богословие в Печанския университет в Словакия, както и Златомир Иванов- Златко Баретата.лупа

Публикувана на
09 Юни 2023 година