Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Пенсионерка си позволи да купи само една кайсийка

Гражданин сподели за ситуация, на която бил свиделел, и определя като "позорна" за България. Андреас Х. разказва, че на касата в супермаркет пред него имало добре изглеждаща дама.
Жената, за която мъжът предполата, че е пенсионерка, си купила една едничка кайсия. Самата везна дори не успяла да притегли това минимално количество от вкусния плод, добавя човекът.
"Жалко и едновременно смешно", констатира Андреас."Днес плащат пенсиите, но вероятно тя от пенсията си може да отдели само за една кайсия", опитва се да отгатне видяното той.
Случката се разиграла в Сливен, но без съмнение подобни картини от бита на наши сънародници може да видим във всеки български град. От столицата до малките селца някъде в Северозапада. Видяното провокира мъжа да се замисли за системата, в която попадат пенсионерите и уязвимите граждани на България, изправени пред проблеми, породени от социални и икономически реалности в страната.
Да не говорим, че някои млади „хора“ чакат родителите си пенсионери да си вземат пенсията и да им вземат част от нея... блиц."

Публикувана на
09 Юни 2023 година