Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Зико съжалява, че станал кмет, не знаел колко ще е трудно

Като изключително тежък определи кметския си мандат досега Здравко Димитров. Той откри заседание на Регионалния съвет за развитие на Южен централен регион за планиране в Пловдив.
"Имахме много тежък мандат, започна с ковид, КПП-та, локдаун. Какво сме преживяли ние само си знаем. Викам си това е лошо, какво по-лошо ще се случи. Дойде войната, спряха строежи, всичко спря, програмите спряха, инфлация, емигрантска криза. И за капак пет пъти избори, две години без бюджет. Това, ако го е очаквал някой от вас в началото на мандата, да беше дошъл да ни каже, да не се кандидатирам. Но както е казано, Господ дава сила на тези, които могат да се справят и ги поставят на това място, на което могат да се справят. Имаше период, в който само вие кметовете работихте. Това беше доскоро, само до преди месец. Така че, благодаря на всички, защото само общините работиха в държавата", с тези думи Зико откри заседанието.
Време е регионалният съвет да заработи активно, апелира той. Това е възможно, след като е приет закон за приложение за закона за регионално развитие, който позволява действия по Интегрираните териториални инвестиции.
На събитието присъстват кметове, областни управители, представители на бизнеса, неправителствени организации, работодатели и висшите училища.

Публикувана на
09 Юни 2023 година