Новина от категория Холивуд
Архив на публикациите

Джони Деп чукна 60

Джони Деп е един от най-запомнящите се и атрактивни актьори в Холивуд, познат дори и на онези, които не следят киното отблизо.
Роден е на 9 юни 1963 година в Оуенсбъроу, щата Кентъки, САЩ.
Известен както с превъплъщенията си в ексцентрични персонажи, така и с нестандартния си външен вид. Както персонажите му са диаметрално различни – от травестит до полицай и от карибски пират до Шапкар в „Алиса в Страната на чудесата”, така и красивото му лице и перфектно тяло се покриват от костюми от 40-те години, винтидж шапки, износени обувки, скъсани дънки и хиляди аксесоари.

Запомнящи са образите му на Раул Дюк в "Страх и омраза в Лас Вегас" и Сам в "Бени и Джун". Участва в "Тъмни сенки, Суини Тод: Бръснарят демон от Флийт Стрийт" (където печели награда за най-добър актьор от Златните глобуси) и в петлогията "Карибски прати" (с награда от Гилдията на актьорите за "Карибски пирати: Проклятието на Черната перла"). Номиниран е за Оскар за най-добра мъжка роля трикратно, Награда на гилдията на актьорите - четирикратно и награда "Златен глобус" - осемкратно.
Печели признание за превъплъщенията си в действително съществували личности като Едуард Ууд Мл. в "Ед Ууд", Джоузеф Д. Пистоне в "Дони Браско" и Джордж Юнг в "Дрога". Играе Джон Дилинджър в "Обществени врагове" на Майкъл Ман.

Сякаш да е атрактивен и успешен в киното не му стига, но иска да завладее и рок сцената. През 2015 г. заедно с Алис Купър и Джо Пери сформира рок бандата „Hollywood Vampires”, а от време на време се изявява на сцената и със своя добър приятел Мерилин Менсън.дарикнюз

Публикувана на
10 Юни 2023 година