Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Този път заложете на кмет като мен, да не е на юзда, да служи на вас

Казвам се Мария Феркова. Родена съм на 31 юли 1975г. , зодия лъв. Баща ми беше офицер във ВВС. Майка ми е инвалид, напълно загуби зрението си след катастрофа на пешеходната пътека, блъсната от градски автобус. Тя беше лаборант в завод за преработване на зърнени култури /мелницата/. Завършила съм гимназия с немски език. Магистър съм по Математика и информатика, със следдимпломна квалификация Счетоводство и контрол. Над 15 години съм счетоводител. Работила съм и в софтуерна фирма, в която пишех Help-а и ръководството към съответния софтуер.
Независим кандидат съм за кмет на Пловдив. Искам да върна красивия, спокоен и уютен град , както го помня от детството; Сега ограбен, разкопан, с все по-малко зеленина, парковете отстъпиха на излишното застрояване, затвориха се много предприятия, хората се изселиха на Запад, напълни се с хазартни зали.
Кои бяха досега кметове на Пловдив!? Само партийци. Нито един независим. Както и сегашните кандидати. Всички те ще бъдат верни на партията си. Ще се отчитат най-напред на нейното ръководство. Най-важната за тях няма да е оценката на пловдивчани, а на партийните им другари.
Първо беше д-р Томасян, от СДС, който се скара със СДС и „сините“ се отрекоха от него.
Следващият Гърневски също беше от СДС. Неговото кметуване ще се запомни с протестите, които предвождаше срещу правителството. Партията му също се отказа от него.
Дойде д-р Чомаков – седесер.
Наследи го Славчо Атанасов – кандидатура на ГЕРБ и ВМРО. ГЕРБ искаха да го бламират. Тогава БСП го спаси и той я вкара в градската управа.
След него беше Иван Тотев - ГЕРБ. В момента е Здравко Димитров – започна като гербаджия, сега и той не знае какъв е. Издигналите гербери го саботираха.
ВРЕМЕ Е КМЕТЪТ НА ПЛОВДИВ да не бъде човек, вързан за юларчето на някоя партийна централа.
За да се управлява един град успешно, трябва да е наред със сметките си. Как се харчи общинският бюджет е в основата на това дали един кмет е стопанин. Или я кара както му е угодно на него. И на партията му.
Кой от кметовете след Промяната е разбирал от сметки? Нито един.
Гарабед Томасян беше доктор. Активист на „Подкрепа“. Пловдив обаче, не е болница.
Гърневски беше бивш снабдител в печатница, след Промяната станал по партийна линия шеф на държавната „Полиграфия“. Толкова му беше разбирането от сметки.
Иван Чомаков – анестезиолог. Признат в професията си, но без никакъв опит в сметките.
Славчо Атанасов – историк, учител. С опита на районен кмет. Едно е да управляваш районно кметство, на което му спускат бюджета, друго е да се грижиш за общинската хазна.
При мен е невъзможно нещо, което ще строи общината, първоначално да струва, примерно, 10 милиона. А докато го завършат сметката вече да е 50 милиона. Няма как това да стане. Абсурдно е да бъда подведена или заблудена.
Вярно е, засега за повечето пловдивчани не съм известна. Близките ми и тези, с които съм работила, ме знаят. Аз наистина съм една от вас. Вие бързо ще разберете, избирайки ме за кмет, че този път не сте прецакани. Изборът е, че сте заложили на човек, който ще служи на вас, а не на партийната си централа. Стана дума за сметките. Направете си на 29 октомври добре сметката.
Ограничени са ми правата като гражданин. Законът изисква от кандидата за кмет да събере минимум 2000 подписа с лични данни/трите имена, ЕГН, адресна регистрация в Пловдив /. Това е в полза на партиите и приближените им кръгове. Управляеми от чужди посолства.
Трябва да има право всеки гражданин да се кандидатира. И да реализира проектите си, каквито имам аз. С тях ще ви запозная след като събера подписите.
Моите имейли до всички от президент, Министерски съвет, парламент, Конституционен съд, омбудсман, ВАС, ВСС, ЦИК и други институции, само се архивират. Нямам никакъв отговор обаче.
В неделя и понеделник от 16.30 до 18 часа лично ще бъда на площада пред пощата, за да събирам подписите, с които ще бъда допусната да се явя на изборите като независим кмет. В момента съм регистрирана от инициативният ми комитет с вх.номер 2/15.09.23г. Очаквам Ви!

Публикувана на
16 Септември 2023 година