Новина от категория Холивуд
Архив на публикациите

Кейли Спейни покори Венеция

Наградената на кинофестивала във Венеция с "Купа Волпи" за най-добра актриса Кейли Спейни е сред младите, набиращи популярност, попълнения в Холивуд. Тя беше отличена преди дни за превъплъщението си в съпругата на Елвис Пресли в биографичния филм "Присила" на режисьорката София Копола.

Първата водеща роля на 25-годишната Спейни й донесе и първа голяма награда.
Преди това тя представя второстепенни персонажи, но с изпълненията и таланта си успява да направи впечатление на режисьорката София Копола, която кани Кейли Спейни да пресъздаде Присила Пресли на големия екран. Венецианският фестивал е сред киносъбитията, очертаващи фаворитите за наградите "Оскар".

Младата актриса, която е родена в Спрингфийлд, щата Мисури, прави дебюта си в Холивуд през 2018 г. с роля в екшъна " Огненият пръстен 2" ("Pacific Rim Uprising"). Успехът на кастинга е сбъдната мечта за Спейни и поставя началото на кинокариерата, за която се подготвя от гимназията.
Първите си стъпки в актьорството Спейни прави в училищна театрална формация, а след това се присъединява и към школа в театъра в родния си Спрингфийлд. На сцената му са и първите изяви на начинаещата актриса пред публика.
"Може би бях там по шест дни в седмицата - взимах уроци по танци, пеене и актьорско майсторство", разказва тя пред списанието "417" през 2018 г. Новоизгряващата звезда смята, че в голяма степен дължи сегашните си успехи на наученото в школата. Всяко лято двете с майка й пътували със семейния миниван по 25 часа до Лос Анджелис, за може девойката да участва в кастинги. "Имаше моменти, в които майка ми не знаеше дали можем да си позволим финансово да отидем, но не искаше да ми каже", спомня си Спейни.дарикнюз

Публикувана на
16 Септември 2023 година