Новина от категория България
Архив на публикациите

„Това е за оставка!, сопна се Ил. Й., обявиха я за превъзбудена!

"Това да наречеш производителите на зърно в България зърнари и да ги определиш като терористична организация е за оставка, така се прави в цивилизована страна, това е морален акт. Има насъскване на производители срещу преработватели, необходим е консенсусен вариант чрез диалог и предварителен анализ. Играят си със земеделския министър като пинг-понг, аз ако бях на негово място щях да се оттегля", заяви по НОВА вицепрезидентката Илияна Йотова.
Тя коментира предстоящите местни избори с думите: "С огромно нетърпение чакам да видя кой ще бъде кандидатът на ГЕРБ за кмет на София, защото битката в столицата ще бъде една от най-оспорваните".
"Ваня Григорова е изключителен боец", каза Йотова и призова за по-конкретни предложения от страна на кандидатите за кметския пост в София.
"Трябва да бъдат по-конкретни, за да убедят избирателите", подчерта Йотова.
"Сглобката" е тип управление при което на друго място се вземат решенията и се предопределят общите действия. Тази промяна е въпрос на промяна за лична употреба. Подреди се отново старият модел и Николай Денков има лична заслуга за това. Хората все повече губят доверие в "сглобката", отбеляза вицепрезидентът.
„Йотова ми изглежда превъзбудена. Ширят се слухове, че Радев щял да се отказва от поста на преимуществено представителен президент и щял да се жертва да направи партия, да печели избори и да спасява България. Това коментира политологът Огнян Минчев.
„Йотова скришом мери президентската корона. Щом началникът ще се впуска в партийна политическа борба, вицето - по право ... Нали така? Невероятно е колко много илюзии поражда една грубичка, безцеремонна и свръхинтересчийска политическа сцена, каквато е българската...
Радев знае, че ако се впусне в партийна дейност и напусне президентстването, ще се сблъска с конкуренцията на нему подобни мераклии за всичката власт и ще му се наложи да дели народната любов с тези мераклии, преди да му се наложи да дели самата власт в държавата. А сега - президент, баща на народа. Е, не винаги с цялата власт като допреди три месеца, ама... По-добре гълъб в ръката, отколкото паун на стряхата...
Дори бляновете Йотови да се сбъднат, а Радев да подгони пауна на стряхата, госпожата от Дондуков ще трябва сериозно да еволюира в позициите си (чак за възгледи не мисля да говорим), за да може да разчита на някакво влияние в процеса на променящата се българска политическа сцена. А който променя позициите си - трябва да изяде, публично, старите си позиции. Да позачисти стари епизоди в политическото си поведение - например целуването на ръка с приклякване на чужди попове, завършили богословие в престижни школи на КГБ. Затова единственото нещо, което бихме могли да препоръчаме на г-жа мераклийката за това-онова, е да се изказва все по премерено - за всеки случай. Ако не е необходимо - може би няма и нужда-лупа

Публикувана на
17 Септември 2023 година