Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Малката Ирен вече не се усмихва, гасне от болка и безсилие

Ирен е на 2 години и 6 месеца. От януари месец е с болки в десния крак. Ортопеди й поставят диагноза „Реактивен артрит“. Предписват й лечение с болкоуспокояващи лекарства. Седмица по-късно болките се засилват и малкото клетниче е хоспитализирано в болница

Катя КАЗАКОВА
След направените кръвни изследвания, ехограф и скенер, лекарите откриват хемангиоми в черния дроб. Изпращат детенцето за консултация с детски ревматолог в София. Той уточнява, че диагнозата не е „Ревматоиден атртит“. След ново ехографско изследване се отрече наличие на хемангиоми в черния дроб. Насочват ги за консултация с детски онкохематолог. Той предполага, че е тумор на надбъбречната жлеза. В „Пирогов“ след направено ново ехографско изследване и скенер се потвържди, че е туморно образувание – 6 см.
Поради ниските тромбоцити на Ирен не е възможно да се направи биопсия. Пренасочват я в Детска онкохематология в ИСУЛ за 2 курса химиотерапия с цел намаляване на тумора и евентуално да се планува операция за отстраняването му.
.По всички получени резултати до този момент, лекарите решават че диагнозата е „Невробластом на надбъбречната жлеза“.
Извършена е и костно мозъчна пункция и резултата е, че има метастази в костния мозък. Тази новина тотална съсипва родителите й.
От турска клиника им съобщават, че спешно трябва да започнат лечението на Ирен. Сумата, която е нужна за това, е непосилна за семействота. За това ви моля от сърце,.
С всеки изминал ден усмивката на Ирен изчезва! Няма го блясъка в очите й! Желанието за безгрижни игри, е изместено от болка и безсилие!
„Вярваме, че отново ще видим живот в очите на нашето дете и топлата усмивка! Тя пак ще ходи на ясла, там където е мястото й! Тази агония ще бъде забравена и всичко ще остане само лош спомен!“, не ги напуска надеждата мама и татко. Благодарят предварително на хората с добри сърца, които ще помогнат на Ирен.
Банка: Алианц Банк България
IBAN: BG71BUIN95611000712341
BIC: BUINBGSF
Получател: Фондация Павел Андреев
Основание: Дарение за Ирен Евгени Христова

Публикувана на
18 Септември 2023 година