Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

„Аз не съм терорист“! Върнете ми парите!“

„Терористите“, както ротационният премиер нарече всички нас, които се препитаваме със земеделие и фермерство и осигуряваме храната на България, Аз съм на първа линия на протеста, защото това Министерство на земеделието и храните работи срещу нас, срещу България, срещу бизнеса, срещу хората въобще, заяви един от големите месопроизводители в Пазарджик и региона Иван Папазов.
Адвокати, наети от Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) в Пазарджик, рекетират Иван Папазов за хонорар от 300 000 лева, като го заплашили, че няма да си получи присъденото от съда обезщетение в размер на 5 370 000 лева за избити 13 000 прасета след съмнително констатирани 6 (шест) животни уж с африканска чума.
„Аз не съм терорист“ и „Дайте ми парите“ е издигнал като призиви рекетираният бизнесмен, който е на протеста със свой камион, пълен с прасета, докато ченгетата от Пътна полиция се опитват всячески да пречат на народния гняв.
От понеделник стартира земеделският бунт заради отпадналата забрана за внос на земеделска продукция от Украйна.
С трактори и фадроми земеделците излязоха на протест. „Не сме терористи“ и „Не на украинското зърно“. Те изкараха тежки машини в Генерал Тошево и потеглиха заедно с колегите си от Кардам към румънската граница.народбг

Публикувана на
19 Септември 2023 година