Новина от категория Феномени
Архив на публикациите

Какво очаква всяка зодия през есента

Лятото вече се отразява в огледалото за задно виждане (заедно с ретроградните Венера и Меркурий, слава Богу). Въпреки че предстоящите есенни дни може да са по-кратки и по-тъмни, есенното равноденствие през 2023 г. ще внесе нужното спокойствие след шума и бурните емоции на лятото.
Тъй като първият ден на есента съвпада с началото на сезона на Везни - знак, ориентиран към партньорството и удоволствията - това време от годината е свързано с приоритизирането на връзките от всякакво естество. Така че, ако сезонът на Девата ви е стресирал, началото на новия нов сезон обещава да ви върне онова усещане за сигурност и хармония.
Като кардинален знак, енергията на Везни е отговорна за започването на начинания, които включват социализация, творческо сътрудничество и изграждане на нови взаимоотношения. Това е идеалният сезон за общуване с други хора, особено сега, когато Венера, управителят на този знак, най-накрая е директна. Тъй като този сезон е свързан с обединяването на силите с другите, вашите лични занимания може да останат на заден план. Ще бъде от съществено значение да поддържате здравословен баланс между вашите лични нужди и нуждите на другите.
Кога е есенното равноденствие през 2023 г.?
Тази година есенният сезон ще започне официално на 23 септември, в 07:51 сутринта българско време. Есенното равноденствие означава времето от годината, когато денят и нощта стават почти напълно равни, символизирайки началото на дните, които бавно започват да се скъсяват, водейки ни към по-студените месеци.
Това също означава преминаването на слънцето във Везни, така че всеки зодиакален знак ще даде приоритет на удоволствията, артистичността и романтичните връзки през следващия месец. Въпреки това, тъй като Везните се считат за знака, който бележи отслабването на слънцето, може да се окажете прекалено погълнати от това да бъдете харесвани или приемани от други хора. Поради тази причина ще усетите склонност да избягвате конфликти или конфронтации през този сезон. Въпреки че това време е благоприятно за изглаждане на отношенията, не забравяйте да не загърбвате своята автентичност в името на това другите хора да са доволни.
Ето как всеки зодиакален знак ще бъде повлиян от есенното равноденствие през 2023 г.:
Овен
Ще се облегнете изцяло на вашите взаимоотношения по време на есенното равноденствие, Овни, докато слънцето се премества във вашия седми дом на романтичните партньорства. Този сезон ви насърчава да дадете приоритет на взаимозависимостта, която може да противоречи на вроденото ви поведение. Чувствайте се свободни да прекарате времето си в общуване. Ще бъде хубаво да си починете от независимите си занимания.
Телец
С настъпването на есенното равноденствие вие ще търсите по-голям баланс в ежедневието и обичайните си дейности. Хармонията е всичко за вас и през този сезон даването на приоритет на приятните ритуали ще се отплати най-много. Може също така да се почувствате склонни да приоритизирате здравето и цялостното си благополучие по начин, който ви удовлетворява и поддържа.
Близнаци
Есенното равноденствие е невероятно творческо време за вас, Близнаци. Когато слънцето се премести във вашия пети дом този месец, вашето желание за удоволствие, удовлетворение и наслада ще бъде осветено. Това е най-благоприятното време да се занимавате с дейности, които ви правят щастливи. Независимо дали става дума за нов романтичен интерес или ново забавно хоби, ще се забавлявате цял месец.
Рак
На 23 септември слънцето ще се премести във вашия четвърти дом, насърчавайки ви да разкрасите дома и личния си свят. По време на есенното равноденствие ще сте склонни да се отдадете на удоволствията на домашния си живот и да подхранвате връзките, които споделяте зад затворени врати. Чувствайте се свободни да се оттеглите в черупката си сега - този месец няма да имате голяма полза от социализиране.
Лъв
Този месец слънцето, вашият астрологичен владетел, ще се премести във Везни, осветявайки желанието ви за връзка чрез комуникация, споделени идеи и изучаване на теми, които стимулират ума. Този месец ще приемате активно повече информация и ще участвате в стимулиращи и продуктивни разговори. Няма да се налага да отивате твърде далеч, за да научавате нови неща.
Дева
С настъпването на есенното равноденствие вашият основен фокус ще бъде върху парите, притежанията и ресурсите. Може да се съсредоточите повече върху това как можете да спечелите повече пари или да се възползвате от вродените ви дарби и таланти. Освен това може да сте по-склонни да се поглезите този месец, Деви, така че не забравяйте да следите разходите си - енергията на Везни има тенденция да увеличава желанието за прахосване.
Везни
Това е вашият сезон, Везни, така че е естествено да се почувствате в подем. Докато слънцето преминава през първия ви дом, ще изпитате прилив на увереност и ще започнете да се утвърждавате повече от обикновено. Това е правилното време да поемате рискове и да се изявявате, особено когато става въпрос за създаване на нови връзки. Общуването винаги е било лесно за вас - с настъпването на есенното равноденствие вие ще привличате вниманието, като просто сте верни на себе си.
Скорпион
Предстои да се оттеглите в черупките си, Скорпиони. Въпреки че обичате да се усамотявате, сезонът на Везни бележи за вас повишена нужда за отдръпване и интроспекция, което може да ви накара да се почувствате дори по-антисоциални от обикновено. Не се притеснявайте обаче – времето, което ще прекарате, за да се опознаете по-добре, ще ви се изплати, особено след като настъпи вашият сезон по-късно през годината.
Стрелец
На 23 септември слънцето ще се премести във вашия 11-ти дом на приятелството и социалните групи, осветявайки желанието ви да бъдете част от общност и да получавате колективна подкрепа. Може да откриете, че участвате в повече групови занимания или проекти този месец. Тази есен ще общувате много, Стрелци, така че се вслушайте в това, което имат да ви кажат и извлечете ползите.
Козирог
Този месец ще се фокусирате върху кариерата и професионалните си начинания, докато слънцето си проправя път през вашия 10-ти дом. Това е страхотен момент да покажете работата, с която се гордеете, или всякакви постижения, които ви представят в добра светлина. Те ще бъдат добре приети сега, Козирози, така че не се срамувайте да потърсите признание за стореното от вас.
Водолей
Ще се чувствате невероятно авантюристично настроени този месец, Водолеи. Ще бъдете нетърпеливи да изследвате различни гледни точки, места и ситуации. Това е благоприятно време да промените рутината си и да направите нещо спонтанно. Светът е изпълнен с възможности, така че не се колебайте да се отдадете на различни приключения.
Риби
На 23 септември слънцето ще се премести във вашия осми дом, осветявайки вашите лични въпроси, финанси и интимни връзки с другите. Този месец ще се вгледате в дълбоко личните страни на живота ви. Може да поставите граници във вашите взаимоотношения или да преоцените някои връзки. Този месец може да е по-напрегнат за вас, но до края му ще се успокоите, че сте уредили някои от важните си дела.

Публикувана на
20 Септември 2023 година