Архив на публикациите

Рибар извади звяр

Бившият арендатор на язовир в Брезнишко Йордан Марков улови на плувка 21-килограмов амур. 57-годишният мъж лови на плувка на баластриера Казичене (със ски вле¬ка) в горещ августовски ден. Захранил е с ца¬ревица място с дистанция от около 20 метра, където има 4 метра дълбочина. Играе вабанк и чака едри риби. Но по обяд вече става много горещо и все още нищо не е хванал.
Тъкмо мисли да приключва мисия¬та на баластриера Казичене безславно, когато нещо натиска и след засечката започва тежка битка с голяма риба. Лови с мачова въдица на монофилно влак¬но 0,16 мм и кука №7. Линията е привидно здрава, но не за толкова голяма съпротива. Следват безброй рънове и писъци на аванса.
В хода на битката разбира, че има работа с бял амур, понеже след много перипетии ри-бата започва да показва признаци на умора и я вижда на повърхността. Но кепът му е без¬надеждно малък, за да завре това туловище в него. На помощ му се притича колега с го¬лям кеп и в крайна сметка съумяват да вкарат амура вътре. Претеглят го на място – тежи 21 килограма, пише slrb.bg.
Амурът е личен рекорд на Йордан Марков в неговата риболовна практика и много се гордее с това. Даже по повод слуката е почерпил всички рибари в квар¬талното заведение. /блиц

Публикувана на
21 Септември 2023 година