Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Новата бг еврокомисарка се облича по-скъпо и от английската принцеса

Илиана Иванова – новият еврокомисар на България в Брюксел, се оказа същинска модна икона. Икономистката от ГЕРБ, която стана заместничка на Мария Габриел, притежава в гардероба си дизайнерски шедьоври, по-скъпи дори от тези на Кейт Мидълтън. Оказва се, че нашенката е отявлен колекционер на луксозни рокли, дело на белгийската модистка Даян фон Фърстенбърг. С нейни тоалети често се обличат представители на британската кралска фамилия, особено снахата Кейт Мидълтън. Дизайнерката е известна с това, че се придържа към по-деловия и строго елегантен стил в облеклата, които създава, но не е популярна сред българските знаменитости.

Пазарува тоалети от любимата дизайнерка на Кейт Мидълтън
Очевидно еврокомисар Илиана Иванова се вдъхновява за личния си стил от чужди знаменитости и от години разхожда тоалети на Даян фон Фърстенбърг на всякакви световни политически и икономически форуми. Във фейсбук профила ѝ има изобилие от снимки, на които позира с рокли, чиито цени са по 2-3 хиляди лева. Афинитет Иванова има и към луксозните аксесоари, особено към обувките. Едни от най-скъпите ѝ чепици струват 890 евро, или над 1700 лева, и са дело на италианския моден гуру Джанвито Роси. Моделът се казва „Вампирът“ и с такива лукс боти по червените килими са снимани супермоделът Кейт Мос, актрисата Дженифър Лорънс и много други холивудски знаменитости. Иванова притежавала и други елегантни модели на Джанвито Роси, същите като на своя идол в стила – благородничката Кейт Мидълтън.
Жълтата на рокля на еврокомисарката струва над 1500 лева
На новия си пост заместничката на Мария Габриел ще получава още по-солидно заплащане, с което да оборудва пищния си гардероб с още тузарски попълнения. Възнаграждението ѝ за месец ще възлиза на около 45 хиляди лева. Към него обаче както Илиана, така и всички други еврокомисари получават и допълнителни средства за всякакъв тип разходи и още щедри финансови стимули.
Илиана Иванова ще запази ресора, който имаше Мария Габриел – иновации, изследвания, култура, образование и младеж. До избора на Иванова той бе разпределен между няколко комисари, след като Габриел напусна, за да стане вицепремиер в редовното правителство с премиер акад. Николай Денков.

Илиана Иванова е родена в Стара Загора. Завършва ГПЧЕ „Ромен Ролан“ в родния си град, където учи френски и английски език. В същото школо са учили Антон Хекимян и Венелин Петков. През 1998 г. се дипломира с бакалавърска степен по международни икономически отношения от Икономическия университет във Варна. През 2004 г. защитава магистърската си дисертация по международни финанси в не особено известен колеж в щата Аризона, Америка. Известно време със съпруга ѝ пребивават в САЩ, но се прибират за раждането на сина им, който взема първата си глътка въздух в родната на майка си Стара Загора.ретро

Публикувана на
23 Септември 2023 година