Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Скандал с Кичка в Пловдив

Пловдивската публика остана излъгана и чака 45 минути Кичка Бодурова за безплатния ѝ концерт в лятно кино „Орфей” снощи, но събитието така и не се проведе. Естрадната певица бе представена като участник във фестивала „Арт Будилник – Събуди се за култура”, който се провежда с подкрепата на Община Пловдив.
„Г-жо Бодурова, защо се подиграхте с пловдивската публика, която ви чакаше 45 минути, за да решите дали си струва да излезете пред хората. И в крайна сметка крехкото ви его надделя пред обичта на почитателите към вас. Лятното кино беше пълно, имаше много възрастни хора, дошли в жегите и дали пари за букети с цветя. Но явно сте очаквали публика, блясък и суета като в често споменавания от вас Сизър Палас”, написа възмутена последователка на певицата в социалните мрежи.
Кичка Бодурова публикува официално изявление по повод скандала.
„Вчера отказах срещата с вас, които бяхте дошли в театъра в Пловдив и преживях много трудно това. Но за първи път в моята почти 50-годишна кариера се срещнах с непрофесионално организационно присъствие. Ден преди концерта ми бе даден телефон да се чуя с озвучител, с когото уж ще работим, от когото получих отговор - “ама г-жо, те ми звънят ден преди концерта, но аз съм зает”. Каза ми, че ще гледа да помогне и изпрати “някой”. Вчера намирам в театъра две трудолюбиви страхотни хлапета може би около 15-годишни, които поставят техниката. И озвучител който според мен за пръв път вижда този пулт пред себе си. Микрофонът бе от бяла пластмаса, от което онемях. Осветление никакво.
След като се опитах да направя репетиция и видях резултата, извиках моя бивш озвучител. Той донесе и техника и искаше да помогне, но здравословното ми състояние се влоши и трудно дори говорех (без да влизам в подробности). Сигурна съм, че това се получи не от лошо отношение към мен, а от некомпетентността на организаторите. Една от тях дори ми каза, че не знаели какво трябва да поръчат като техника. Много исках да дойда и кажа това в театъра , но трудно отлепях устни от преживяното, някои от вас сигурно се досещат от какво. Та аз отложих ваканция в чужбина, за да дойда и още веднъж да се срещна с моите фенове преди големия полет, дори исках да представя моя брат, който така искаше да ме види на концерт. Съжалявам затова и искам да поднеса моето извинение към всички, които бяха в театъра. Страшно съжалявам…”, коментира Кичка Бодурова.
От фейсбук страницата на събитието и от специално издадения за него вестник като двигатели на „Арт Будилник” са посочени журналистката Елизабет Методиева, актрисата София Бобчева и филмовият режисьор и преподавател в НАТФИЗ Мартин Геновски. Фестивал, подобен на този в Пловдив, е имало и в Перник и Петрич. От качени снимки и клипчета става ясно, че на 22 септември в лятното кино „Орфей” на концерта на НЛО е имало озвучаване и осветление. Преди концерта на Бодурова е имало и друго събитие - представяне на книга и малък концерт на Стефан Димитров и Богдана Карадочева, което е преминало с успех. трафикнюз

Публикувана на
24 Септември 2023 година