Новина от категория България
Архив на публикациите

Плачков се облизва за зам.-министър

Истинска комедия се разиграва на жълтите павета покрай „звездата“ от филма „Левски” Веселин Плачков и сглобката. Актьорът и съпруг на певицата Мариана Попова, прочута повече със слуховете си за любовна афера с президента Георги Първанов, отколкото с хитове, обикалял навсякъде из арт-средите и разказвал как е канен за зам.-министър на културата, научи „Уикенд” от развеселените му колеги от гилдията.
Явно Плачков и Попова са се отказали от емиграцията, с която заплашваха в социалните мрежи, тъй като не били оценявани на родна земя заради неоспоримия си талант и възвишеност в културните дела. Така от активист на БСП и член на Столетница Плачков преминал контра и се е заоглеждал за кариера в „сглобката”, пише „Уикенд“.
Три пъти, споделял актьорът, министърът на културата Кръстю Кръстев го калесвал да поеме тежкия ресор в името на България, разказвал русият актьор на всеки, който искал да слуша. Талантът първоначално се дърпал от кумова срама, тъй като предпочитал да се отдаде на ролите си. Накрая обаче кандисал, твърдял самият актьор, и щял да поеме тежката корона „на полза роду”, а не заради себе си.
От екипа на министър Кръстев се оказа, че не са и чували за подобни щения на началника си да приеме в обятията министерски и културни актьора Плачков.
Оттам с ехиден тон напомниха как преди време бившият депутат Мария Капон се самопредложила на Росен Плевнелиев за финансов министър в един от служебните му кабинети, а от екипа на бившия президент занемели насред обаждането й на „Дондуков” 2.

Публикувана на
24 Септември 2023 година