Новина от категория България
Архив на публикациите

Дебора с 400-те шева питала през цялото време лекарите дали ще умре

„През цялото време, докато бях в болницата, питах лекарите дали ще умра. Почти всичките ми рани бяха зашити без упойка, защото бях загубила страшно много кръв. В момента се страхувам да излизам, но го правя, защото не искам животът ми да приключи. Едва сега събрах смелост, преди това не ходех и до магазина, което е съвсем нормално битово нещо в ежедневието. „
Това разказа в интервю по NOVA 18-годишната Дебора Михайлова от Стара Загора. Случаят с младото момиче стана публично известен на 28 юли, когато медиите съобщиха, че тя е с 400 шева, след като е била обезобразена с макетно ножче и остригана. За деянието прокуратурата обвини 26-годишният Георги Николаев.
Десетки хиляди хора в цялата страна се вдигнаха на протести в нейна подкрепа и срещу решението на съда да пусне обвинения като изършител.
Момичето е за последна година в училище и й предстои ѝ бал. Съучениците ѝ са плътно до нея. „Посрещнаха ме с усмивка. Броихме до 12. Казват, че без мен няма да отидат на абитуриентски бал”, радва се тя.
„Познах нападателя си. Не се познавам от кратко време с него и няма как да се обърка човекът - глас, походка. Бяхме се уговорил и да се видим и го чаках вкъщи. До последния момент имахме връзка”, каза още пребитата девойка. По думите ѝ връзката им била от 3-4 месеца, но се познавали от година.
„Звънна, каза „Аз съм” и съответно аз отворих входната врата. Бях оставила отворено. Отношенията ни бяха съвсем обикновени. Видях маскиран мъж – целият в черно с маска и ръкавици”, спомня си Дебора. Оправяла си косата в нейната стая. „Усмихна ми се и замахна към мен. Беше неговата усмивка”, категорична е. Следващите ѝ спомени са как чака линейка и съседката ѝ. Все още не се знае колко време е била в безсъзнание. Чувала е само звука на машинката за подстригване, но не усещала болка.
„Видях какво се е случило с мен, когато чаках линейката – висящи меса. Бях в шок", допълва Дебора. Казва, че до ден-днешен ѝ се вие свят, гади ѝ се и я боли главата. Оттогава е свалила 10-12 кг, защото над месец се е хранила само със сламка.
Белезите са по бедрата, гърдите, по гърба и няколко по лицето. Има засегнат нерв и на пръст на ръката, за което предстои физиотерапия.
Знаела, че Георги някога е бил женен, но че към момента на връзката им вече е бил разведен. „Ако знаех, че е женен, нямаше да се занимавам с него”, казва момичето.
Към днешна дата най-много я нараняват злостните коментари в интернет по неин адрес. лупа

Публикувана на
25 Септември 2023 година