Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

На балотаж за кмет на Пловдив отиват Сл. Ат. и К. Д., ясно е кой ще е победител

Двама отиват на балотаж за кмет на Пловдив на предстоящите избори. Славчо Атанасов и Костадин Димитров. Нямам ясновидски заложби, за да пророкувам това. С просто око се вижда, че друг вариант няма.
Динко ПЕТКОВ

И на 31 декември ще се гласува по партийному. Въпреки че партийно избраните градоначалници през последните 30 години, общо взето, са доказателство, че това е погрешно. Но такава е практиката – да гласуваме според това дали сме от Локо или „Ботев“. Колкото и да агитираш за друг кандидат, фенската маса, например, на БСП под строй ще си пусне бюлетината за своя „червен“. Същото ще направят и от ДБ. Независимо, че на сърце им беше да си дадат гласа за Манол Пейков.
Важното е как ще гласуват повечето партийно необвързани пловдивчани. Разбрали, че общината не ще предизборна молитва, а цял мандат мотика.
От досега номинираните за кмет на Пловдив, само двама са държали общинската мотика. Славчо Атанасов – като бивш кмет. И Костадин Димитров – тримандатен кмет на район „Тракия“.
Явно мнението на пловдивския електорат за Сл. Ат. е, че е държал мотиката от обратната страна. Иначе нямаше да се явява на толкова поредни избори, на които да го загърбват.
Предполага се, че К. Д. е бил в час как да си служи с общинската мотика. Затова и беше преизбиран. Даже преди 4 години той единствен стана районен кмет още на първия тур.
Славчо все повтаря, че като кмет не е крал. Давайки за обратния пример Иван Тотев. Вярваме му. Но пък следва въпрос. За да се облажваш като кмет, означава да ощетяваш общинския бюджет, нали. При кметуването си воеводата не бъркал в кацата с мед. А Тотев е бил правил това с шепи. Щом е така, за къде са отишли общинските пари, от които не е крал, след като Славчо не е направил и една трета от стореното за града от Тотев!? Факт е. Видно е. Нима толкова скъпи бяха няколкото евротоалетни, с които Славчо ще запомним, че за тях са похарчени, а? Темата ми обаче е друга.
Защо на балотажа ТРЯБВА да спечели Костадин Димитров. Не съм противник на ВМРО и Славчовата коалиция, известна като „Дядовата ръкавичка“. Нито пък имам нещо с ГЕРБ. Разсъждавам като журналист с 44-годишен стаж, който професионално всеки ден е констатирал какво вършат кметовете на Пловдив. Бях и говорител на първия демократично избран градоначалник д-р Гарабед Томасян. Освен това имам някакъв принос за благоустройството на града. Моя фирма с турски съдружник направи новата настилка на Главната от Централна поща до Джумаята. Затова, мисля, че разбирам що годе от общинарство.
И мога да ви дам обективен съвет на кой печеливш жребец този път да заложите. Убеден, че след четири години няма да се тюхкате, че отново сте се прецакали с куц кон. Както казват северномакедонците на своя си език „Пилците се броят наесен!“. Тази есен ще е на Костадин Димитров. На бас!

Публикувана на
25 Септември 2023 година