Новина от категория България
Архив на публикациите

Тъй рече Бойко: Хекимян ще е!

Тв журналистът Антон Хекимян е кандидатът на ГЕРБ/СДС за кмет на София.Току-що документите му бяха внесени в Общинската избирателната комисия.
"Използвахме цялото време дадено от закона да конструираме най-добрия състав на листа и да изберем най-добрия възможен кандидат за кмет. Не от гледна точка на конюнктурата на партийния интерес, а давайки шанс на гражданите да бъдат представени", каза Томислав Дончев от ГЕРБ.
"Намираме се в нестандартна ситуация, както каза преди няколко дни господин Борисов за решението, което беше взето. Решението няма как да бъде взето лесно. Взел съм го обаче напълно съзнателно, лично аз и след време, което поисках да ми бъде отредено, за да мога да помисля, да преценя ситуацията. Всичко се случи миналата седмица. Имах лична среща с господин Борисов и лично от него получих поканата да бъда кандидатът на за кмет на ГЕРБ. Разбрах от него, че имам номинация от структурите на партията, и помолих за време да помисля, защото това не е нещо, което трябва да бъде взето за минути или секунди като решение", обясни Хекимян.
Той допълни, че е получил уверение, че ще може да взема решенията си сам. Обясни и че от години е свикнал да е пред камера и няма какво да крие.
„През цялото време като журналист в bTV съм критикувал. Осъждал съм действия в Столична община, търсили сме решения“, заяви Антон Хекимян.
"Визията ми за София е столицата ни да бъде още по-модерен град, да бъде още по-зелен град, да бъде отворен към инвестиции, младите хора. Но преди всичко слагам като акцент образованието“, каза той.

Публикувана на
25 Септември 2023 година