Новина от категория България
Архив на публикациите

Слави обяви Хекимян за мисир

Слави Трифонов се изгаври с журналиста Антон Хекимян, който вече официално е кандидат-кмет на София. "Нали Бойко Борисов наричаше журналистите мисирки. Явно има и един мисир", отсече саркастично шефът на ИТН по повод скока на известния новинар в битката за столицата.
Още в събота стана ясно, че Хекимян ще е човекът на ГЕРБ за София, след като журналистът изненадващо обяви, че напуска бТВ след близо 17 години в медията. Скоро след това се появи информация, че той ще бъде дълго очаквания кандидат за кмет на столицата от ГЕРБ.
В понеделник това се потвърди, когато ГЕРБ и Антон Хекимян заедно внесоха кандидатурата му в ОИК - София.
"Всеки български гражданин, който отговаря на условията на закона, може да бъде кандидат за кмет. В този ред на мисли, Антон Хекимян явно отговаря на условията на закона. Но дали отговаря на условията на морала? Да приемем, че онзи ден Бойко Борисов му е предложил, вчера той си е подал оставката като шеф на новините на БТВ и днес се е кандидатирал за кмет на ГЕРБ. Всичко това е малко вероятно", пише още Трифонов.
Според лидерът на ИТН е "по-вероятно той симпатизира на ГЕРБ отдавна и като шеф на новините на БТВ в последните години е проправял пътя на ГЕРБ в медийното пространство. Разбира се, не знам дали е така, но така е най-логично. Не е незаконно, но е доказателство за целия този политически водевил в публичното пространство на България". лупа

Публикувана на
25 Септември 2023 година